Gelegen op een rotshelling geldt Arcos de la Frontera net als Vejer de la Frontera als één van de fraaiste Spaanse witte dorpen. Het historisch centrum van de bergplaats in de provincie Cádiz kent een zeer spectaculaire ligging met aan weerszijden de Guadalete rivier en omringd door glooiende heuvels.

Stad van de bogen

Gesticht door de Romeinen als Arco Brig, uitgebreid door de Arabieren en in 1264 weer in christelijke handen. Arcos de la Frontera dat haar naam eer aan doet met haar vele bogen, kent een rijke geschiedenis die je in het stadje nog volop kunt proeven. Lopend door de smalle straatjes langs een bos van witte huizen zijn de Noord-Afrikaanse invloeden onmiskenbaar. De stadskern bevindt zich rondom de Plaza del Cabildo dat fraai uitkijkt op de Guadalete vallei en de gelijknamige kronkelende rivier. Neem wat dat betreft zeker ook een kijkje bij de rivier beneden waar je van onderen een magistraal uitzicht wacht op de imposante rotspartij waar het bolwerk Arcos de la Frontera stevig staat gepositioneerd. Beneden lopen verschillende senderos die uitnodigen tot eindeloos wandelen. Een daarvan voert helemaal rondom Arcos de la Frontera met aan de andere kant Lago de Arcos in het verschiet. Onderweg word je voortdurend getrakteerd op spectaculaire vergezichten van glooiende landschappen en de massieve bovenstad. 

Rondje Arcos de la Frontera

Een logisch startpunt voor je verkenning van Arcos de la Frontera is Calle Cuesta de Belén. Maar daar ben je niet zomaar want vanuit de benedenstad is het een stevige beklimming voordat je bij deze entree van de mooie bovenstad staat. Letterlijk een stadspoortje die leidt naar de karakteristieke smalle straatjes van het compacte oude centrum van Arcos. Je staat vervolgens zo bij de mooiste kerk van Arcos: Basílica de Santa María. Oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw kent ze een fraaie façade en dito toren. Bekijk hem ook vanaf Plaza del Cabildo. Dit sinaasappelplein kijkt tevens uit op het 11e eeuwse Moorse kasteel en het schitterende glooiende landschap dat Arcos omringt. Maar een bezoek aan Arcos zou niet compleet zonder te slenteren in haar Moorse steegjes. Een zo'n straatje is Calle Cuna die via de San Pedro kerk voert naar de oude Joodse wijk. En dan loop je ook snel aan tegen een boog met de tekst BESAMA EN ESTE ARCO. Direct achter deze 'Kusboog' vinden we Mirador del Abados, een van de schitterende uitkijkpunten van Arcos. Na een stevige verkenning via de steile straatjes is het tijd voor een verdiende lunch in Arcos. Een van de mooie adresjes hiervoor is Taberna Jóvenes Flamenco. Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring