Gelegen aan de Costa Tropical in de provincie Granada is de badplaats Almuñécar een tropisch paradijs in Europa. En met een zeer rijk verleden. Phoeniciërs stichtten er hun eerste nederzetting die ze de klinkende naam Sexi meegaven. Toeristen doen Almuñécar vooral aan vanwege haar verscheidene stranden en toeristische voorzieningen, maar er is meer. Almuñécar is goed voor maar liefst 19 km kust waarvan het bekende Playa La Herradura een van de 15 stranden vormt. De stranden worden gekenmerkt door kiezelstenen zoals gebruikelijk in de provincie Granada. Almuñécar kent een klein maar fijn historisch centrum met verschillende historische schatten.  

Strand in Almunecar

Costa Tropical en haar stranden

De kust van Granada heet Costa Tropical. Dat legt de lat gelijk hoog. De aansprekende naam is een verwijzing naar de tropische vruchten die er groeien, zoals bananen en avocados. En met 19 kilometer neemt Almuñécar een flink stuk van de Costa Tropical voor z'n rekening. Tot de 15 kiezelsteen stranden van Almuñécar hebben Velilla, Puerta del Mar, San Cristóbal en La Herradura allemaal het 'Galardón de Q' verkregen: de maximale strandranking. Het is Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) die de stranden op veiligheid, bereikbaarheid en voorzieningen beoordeelt en dit etiket uitdeelt. Naast de toeristische en drukke stranden herbergt de veelzijdige kustlijn van Almuñécar ook verborgen baaien waaronder nudistenstranden. De halve maanvormige stranden van La Herradura hebben voor watersportliefhebbers, waaronder een wat jonger surfpubliek,  bovengemiddeld veel in petto. Het is er namelijk goed windsurfen, paragliden en duiken dankzij het diepe water. Na een dagje met sportieve wateractiviteiten is het heerlijk toeven in een van de chiringuitos van Almuñécar waar verse vis rechtstreeks uit de zee worden geserveerd. 

Oude stad van Almuñécar

Almuñécar kent een fraai oud centrum met een duidelijk Moors karakter: Barrio de San Miguel. Gekenmerkt door smalle straatjes is het er fijn slenteren langs witte huisjes met karakteristieke balkonnetjes rijkelijk gevuld met bloemen. Op de voorgevels kun je markeringen herkennen van de gemeente.  Wat dit te betekenen heeft? Dit zijn de gelukkige huizen die in de prijzen zijn gevallen tijdens de jaarlijkse competities vanwege de mooie aankleding. Over de oude wijk waakt het niet te missen Castillo de San Miguel. De hoge ligging van het kasteel in combinatie met de slotgracht en de torens maakten Castillo de San Miguel een welhaast onneembare vesting. Bij en rondom het kasteel vind je verschillende bezienswaardigheden. Zo zit er een bescheiden maar interessant museum dat zeer oude voorwerpen toont van alle beschavingen die Almuñécar rijk is. Ook zijn er botanische tuinen en een vogelpark. Verder zijn er Moorse muren, een oude Romeinse fabriek en een fraaie mirador op een rots die uitkijkt op heel de stad en de kustlijn van de Costa Tropical. 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring