Gelegen aan de Costa Tropical in de provincie Granada kent de badplaats Almuñécar een zeer rijk verleden. Zo stichtten de Phoeniciërs er hun eerste nederzetting die ze de klinkende naam Sexi meegaven. Toeristen doen Almuñécar vooral aan vanwege haar toeristische voorzieningen en verscheidene stranden waaronder die van het aangrenzende plaatsje La Herradura. Naast stranden kent Almuñécar een klein maar fijn historisch centrum waar het aangenaam slenteren is.   

Strand in Almunecar

Costa Tropical

De kust van Granada heet Costa Tropical, een verwijzing naar de tropische vruchten die hier allemaal groeien zoals bananen en avocado's. Almuñécar neemt met 19 kilometer een flink stuk voor z'n rekening van deze tropische kust. Tot de 15 stranden van Almuñécar die grotendeels bestaan uit kiezelsteen hebben Velilla, Puerta del Mar, San Cristóbal en La Herradura allemaal het 'Galardón de Q' verkregen - de maximale ranking. Het Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) verzorgt dit onderzoek en beoordeelt de stranden op veiligheid, bereikbaarheid en voorzieningen. Naast de meer toeristische stranden herbergt de kustlijn van Almuñécar ook verborgen baaien met rustige stranden waaronder nudistenstranden. De halve maanvormige stranden van La Herradura hebben voor watersportliefhebbers (hier komt een wat jonger surfpubliek) bovengemiddeld veel in petto. Het is hier goed windsurfen, paragliden en duiken dankzij het diepe water. Na een dagje met sportieve wateractiviteiten is het heerlijk toeven in een van de chiringuitos waar verse vis geserveerd wort rechtstreeks uit de zee. 

Oude stad van Almuñécar

Almuñécar kent een fraai oud centrum gedomineerd door het hoger gelegen Castillo de San Miguel dat waakt over de oude wijk. De hoge ligging van dit kasteel tezamen met de slotgracht en de torens maakten Castillo de San Miguel een welhaast onneembare vesting. Bij het kasteel zit ook een bescheiden maar interessant museum waar zeer oude Phoenicische voorwerpen worden getoond. Verder vind je bij het kasteel botanische tuinen en een waar vogelpark. In de oude wijk is het aangenaam wandelen door de smalle straatjes die leiden naar witte huisjes met karakteristieke balkonnetjes opgesierd met bloemen. Als je de voorgevels goed bekijkt dan zul je ongetwijfeld een aantal plaatjes tegenkomen die zijn aangebracht door de gemeente. Dan heb je te maken met huizen die in de prijzen zijn gevallen tijdens de jaarlijkse competities dankzij hun fraaie versieringen. Mis tijdens je wandeling evenmin de Alfarería (een oude pottenbakkerij), de muren van het kasteel en een fraaie mirador die uitkijkt over de hele stad.  


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring