De badplaats Almuñécar, gelegen aan de Costa Tropical in de provincie Granada, kent een rijk verleden. Zo stichtten de Phoeniciërser er hun eerste nederzetting die ze de klinkende naam Sexi meegaven. Toeristen doen Almuñécar vooral aan vanwege de toeristische voorzieningen en stranden waaronder die van het aangrenzende plaatsje La Herradura. Naast stranden kent Almuñécar een klein maar fijn historisch centrum waar het aangenaam slenteren is.   

Strand in Almunecar

Costa Tropical

De kust van Granada heet Costa Tropical. Deze tropische naam is te danken aan de tropische vruchten die er groeien, zoals bananen en avocado's. Almuñécar bevindt zich aan deze Costa Tropical en neemt met 19 kilometer een flink stuk voor z'n rekening. Tot de 15 stranden van Almuñécar grotendeels bestaande uit kiezelsteen, behoren Velilla, Puerta del Mar, San Cristóbal en La Herradura die allemaal het 'Galardón de Q' hebben verkregen, de maximale ranking. Het Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) verzorgt dit onderzoek en beoordeelt de stranden op veiligheid, bereikbaarheid en voorzieningen. Naast de meer toeristische stranden herbergt de kustlijn van Almuñécar ook verborgen baaien met rustige stranden waaronder nudistenstranden. De halve maan vormige stranden van La Herradura verdienen extra toelichting omdat het voor watersportliefhebbers (er komt hier een wat jonger surfpubliek) bovengemiddeld veel in petto heeft. Je kunt er goed windsurfen en paragliden en uitstekend duiken dankzij het diepe water. Na al die sportieve wateractiviteiten is het heerlijk neerstrijken in een van de chiringuitos waar verse vis geserveerd worden rechtstreeks uit de zee. 

Oude stad van Almuñécar

Almuñécar kent een fraai oud centrum dat gedominineerd wordt door het hoger gelegen Castillo de San Miguel, dat waakt over de oude wijk. De hoge ligging van dit kasteel tezamen met de slotgracht en de torens maakten Castillo de San Miguel een welhaast onneembare vesting. Bij het kasteel zit ook een bescheiden maar interessant museum met Phoenicische voorwerpen. Verder vind je bij het kasteel botantische tuinen en een waar vogelpark. In de oude wijk is het aangenaam wandelen door de smalle straatjes die leiden naar witte huisjes met karakteristieke balkonnetjes die versierd zijn met bloemen. Als je de voorgevels bekijkt dan zul je een aantal plaatjes tegenkomen die zijn aangebracht door de gemeente. Deze huizen zijn in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse competities dankzij hun fraaie versieringen. Mis tijdens je wandeling evenmin de Alfarería (een oude pottenbakkerij), de muren van het kasteel en een fraaie mirador waarvandaan je de gehele stad overziet.  

 


Reisbestemmingen Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2019 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring