Acapulco is nog steeds de beroemdste badplaats van Mexico, hoewel de veiligheid momenteel ernstig te wensen over laat. Ooit was Acapulco de favoriete bestemming van Amerikaanse sterren als Frank Sinatra en Elvis Presley, maar die glorietijd is al weer even voorbij. Toch is de Mexicaanse badplaats populair gebleven. Tegenwoordig vooral bij Mexicaanse vakantievierders die zo'n driekwart van de bezoekers vormen. Zij komen af op de toeristische voorzieningen, het nog steeds legendarische nachtleven en de tientallen stranden die verspreid over drie toeristische zones liggen: Tradicionial, Dorado en Diamante, de laatste aanwinst.


Acapulco Tradicional 

Ontwikkeld tussen 1930-1960 is Acapulco Tradicional het oudste toeristisch gebied van de stad. Aan het uiterste puntje van de westelijk gelegen inham vind je de bekende stranden Caleta en Caletilla waar ook de lokale bevolking graag mag komen. Op driekwartier varen van deze stranden ligt Isla la Roqueta, een aantrekkelijk eilandje dat geliefd is om zijn stranden en watersport mogelijkheden. Bij Caleta en Caletilla begint de Avenida Costera Miguel Alemán. Deze 12 kilometer lange zeeboulevard bezaaid met hotels, restaurants, bars en andere toeristische voorzieningen, loopt helemaal door tot het oostelijk deel van Acapulco. Aan de boulevard liggen de belangrijkste stranden van de Baai van Acapulco. Je loopt vanzelf aan tegen de oude stad die een bescheiden aantal overblijfselen uit de Spaanse tijd herbergt. Hiertoe behoren het fort San Diego en het Zócalo. Het centrale plein is zeker niet de sprankelendste van Mexico, maar de plaza kan 's avonds wel sfeervol zijn wanneer Mexicaanse families er samenkomen. 

Dorado en Diamante

Verder oostelijk vinden we het tweede toeristisch gebied: Acapulco Dorado. Deze toeristische zone werd ontwikkeld in de jaren 50 en de jaren 70 van de vorige eeuw. Dorado ademt een en al toerisme met zijn hoge hotels, restaurants, bars, discotheken en stranden en is vermaard om zijn nachtleven dat zich grotendeels afspeelt in de Avenida Escénica. Drie vermaarde stranden van Acapulco bevinden zich in Dorado: Playa Hornos, Playa Condesa en Playa Icacos. Dit laatste strand is met ruim 2 kilometer het grootste strand aan de Baai van Acapulco. Het derde en nieuwste toeristische gebied is Acapulco Diamante op circa 18 kilometer ten zuidoosten van het Zócalo gelegen. Deze exclusieve zone met zijn resorts, restaurants en hotels staat te boek als een van de meest exclusieve gebieden van Mexico. Gelegen aan de Baai Puerto Marqués zijn haar stranden piekfijn voor elkaar. Een daarvan is Playa Revolcadero, bekend om zijn pittige surfgolven. 


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring