Reizen in Spanje met Algaba


Reisorganisatie Algaba

De magische samensmelting van natuur en cultuur


Onze naam - Algaba - komt uit het Arabisch-Spaans en staat voor een diep en overvloedig woud. Toepasselijk, want onze authentieke Andalusische boerenhoeve ligt prachtig midden in een mediterraans bos waar drie unieke natuurparken samenkomen. Daarnaast bevinden we ons ook nog eens ons bij de wereldberoemde stad stad Ronda. Natuur en cultuur!

Verblijven in een authentieke cortijo

Onze 200 jaar oude cortijo staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Het gaat om een volledig gerestaureerde finca die onze receptie, een groot deel van de kamers, het dakterras en de eetgedeeltes herbergt. In ons Serranorestaurant kun je genieten van overheerlijke traditionele streekgerechten uit de Serrania de Ronda waaronder ecologische producten en smakelijke Rondawijnen. Tijdens zomeravonden als de lucht rood kleurt en het wat afkoelt is het heerlijk toeven op onze veranda die een onvergetelijk uitzicht biedt op het omringende berglandschap! Het rustige plattelandsleven bij ons op de cortijo midden in de Andalusische natuur kan perfect afgewisseld worden met het mooie Ronda dat op maar een paar kilometer van ons ligt verwijderd.

Ontspannen in ons Mediterraans woud
In het mediterraans bos waar Algaba zich bevindt kun je kilometers lang wandelen langs prachtige kurkeiken, Portugese eiken, steeneiken en tal van aanverwante boomsoorten. Verder hebben we hier een observatorium waar je vogels uit ons gebied kunt bestuderen. Op ons terrein houden we verschillende dieren waaronder de beroemde zwarte iberische varkens, een ezel en twee leuke honden: een kleintje en een grote, rustige, witte hond uit het noorden van Spanje. Onze finca, de dieren en het grote omliggende woud zijn ideaal voor het gehele gezin. Omringd door dieren en het bos voelen kinderen zich bij ons als een vis in het water, terwijl de ouders zorgeloos kunnen ontspannen. Voor zowel kinderen als volwassenen organiseren we volop leuke en educatieve activiteiten.

Prehistorisch dorpje en activiteiten
Op ons terrein staat een uniek, prehistorisch dorpje. Het gaat om een replica die nauwkeurig is nagebouwd door wetenschappers. Interessant voor jong en oud! Zo kun je er vuur leren maken en alles te weten komen over de leefwijze van de prehistorische Zuid-Europese voorvaders die al duizenden jaren terug hier woonden. Verder organiseren we workshops en activiteiten gericht op natuur, agro-ecologie en archeologie. Ook Spaanse lessen behoren bij ons tot de mogelijkheden. Verder organiseren we excursies op maat onder begeleiding van een gids variërend van het nabijgelegen Ronda tot verder weg gelegen natuurgebieden en steden als Granada. ¡Ven a conocernos!

 

logo Algaba

CONTACTGEGEVENS

Carretera Ronda-Algeciras Km 4.5
Ronda (Málaga), Spanje

www.algabaderonda.com
algaba@algabaderonda.com
algaba.deronda
+34 952 114 0


REIZEN EN ACTIVITEITEN

workshops, excursies, spaanse lessen, ecotoerisme, archeologie, ornithologie, culinair


Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring