Reisorganisaties Spanje

Reisspecialisten voor Spanje vind je hier.

Algaba

Specialisaties: Workshops, Excursies, Spaanse lessen, Ecotoerisme, Archeologie, Ornithologie, Culinair
Website: www.algabaderonda.com
Email: algaba@algabaderonda.com
Facebook: algaba.deronda
 

De magische samensmelting van natuur en cultuurOnze naam - Algaba - komt uit het Arabisch-Spaans en staat voor een diep en overvloedig woud. Toepasselijk want onze authentieke Andalusische boerenhoeve bevindt zich midden in een mediterraans bos waar drie unieke natuurparken samenkomen. Tegelijkertijd bevinden we ons nabij de beroemde en aantrekkelijke stad Ronda. Natuur en cultuur!

Verblijven in een authentieke cortijo

Een deel van de charme is onze 200 jaar oude cortijo, een volledig gerestaureerde finca waar onze receptie, een groot deel van de kamers, het dakterras en de eetgedeeltes zich bevinden. In ons Serranorestaurant serveren we overheerlijke traditionele streekgerechten uit de Serrania de Ronda waaronder ecologische producten en uitstekende Rondawijnen. 's Avonds in de zomer als de lucht rood kleurt en het wat afkoelt is het heerlijk toeven op onze veranda die een onvergetelijk uitzicht biedt op het omringende berglandschap! Het mooie Ronda ligt op maar een paar kilometer van ons vandaan en vormt een perfecte afwisseling met het rustige plattelandsleven bij ons op de cortijo temidden van de Andalusische natuur.

Mediterraans woud
In het mediterraans bos waar we ons bevinden kun je kilometers wandelen. Onderweg kom je prachtige kurkeiken, Portugese eiken, steeneiken en een verscheidenheid van aanverwante boomsoorten tegen. Verder hebben we een eenvoudig observatorium waar je vogels uit ons gebied kunt bestuderen. Op het terrein houden we verschillende dieren waaronder de beroemde zwarte iberische varkens, een ezel en twee leuke honden: een kleintje en een grote, rustige, witte hond afkomstig uit het noorden van Spanje. Onze finca, de dieren en het grote omliggende woud zijn  ideaal voor het gehele gezin. Omringd door dieren en het bos zijn kinderen gelijk in hun sas, terwijl ouders zorgeloos kunnen ontspannen. Daarnaast organiseren we volop leuke en educatieve activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

Prehistorisch dorpje en activiteiten
Op ons terrein staat een uniek, prehistorisch dorpje. Het gaat om een replica die nauwkeurig is nagebouwd door wetenschappers. Interessant voor jong en oud! Je kunt er vuur leer maken en alles leren over de leefwijze van de prehistorische Zuid-Europese voorvaders die al duizenden jaren terug in ons gebied woonden. Verder organiseren we workshops en activiteiten  gericht op natuur, agro-ecologie en archeologie. Zelfs Spaanse lessen behoren tot de mogelijkheden. Ook excursies buiten ons complex onder begeleiding van een gids behoren tot de mogelijkheden: van het nabijgelegen Ronda tot verderweg gelegen natuurgebieden en steden als Granada. ¡Ven a conocernos!

  
Terug naar boven

Huerta del Caņamares

Specialisaties: Hiking, Cultuurexcursies, Spaanse lessen, Olijfolieworkshops
Adres: Huerta del Cañamares Cazorla C/ Juntas de Muriel s/n 23479 La Iruela Jaén
Website: www.huertacazorla.eu
Email: huertacazorla@gmail.com
 

Een landelijk paradijs in Andalusië


Binnen de grenzen van het natuurpark Park Sierras de Cazorla is Huerta del Cañamares gevestigd. Al vele jaren richten we ons op kleine groepen, tussen de 6 en 18 personen, die bij ons uiteenlopende activiteiten kunnen ondernemen. Leer bij ons het andere Andalusië kennen! • Je kunt van 1 tot wel 10 weken bij ons verblijven.
• Wij halen je op van de luchthaven (Málaga, Madrid, Sevilla, etc.), waarbij je kunt rekenen op aangenaam vervoer met een microbus. We brengen je ook weer terug naar de luchthaven. 
• Bij ons heb je de mogelijkheid om dagelijks een paar uur Spaanse lessen te volgen onder begeleiding van een Spaanse filoloog. Maar ook tijdens de activiteiten kun je Spaans oefenen. 
• Wij verzorgen hiking routes door Sierra de Cazorla,het belangrijkste natuurpark van Europa en één van de meest biodiverse gebieden ter wereld. 
• Wij verzorgen cultuur tours door prachtige Andalusischie Werelderfgoedsteden als Úbeda en Baeza.
• We bezoeken bekende grotten met muurschilderingen.
• In ons gewest bezoeken we museum 'Miguel Hernández' dat gewijd is aan een van de bekendste Spaanse poëten.
• Onze accommodatie, het landelijke Huerta del Cañamares, is van alle gemakken voorzien met individuele kamers en meerpersoonskamers, ecologische maaltijden, etc.
• We bevinden ons midden in een rijk olijfoliegebied waar het 'oleoturismo' goed vertegenwoordigd. Wij organiseren verschillende excursies gericht op olijfolie.
• We onderhouden contacten met Nederlanders en Duiters die al vele jaren bij ons in de sierra wonen. Zo komen we te weten hoe ze Spaans hebben leren spreken en hoe ze het ritme van deze streek hebben overgenomen.
• Een van onze populairste uitstapjes is de Ruta del Tapeo. We bezoeken dan de fraaie historische centra van Cazorla en Iruela waar we de beste tapas uit de streek gaan eten!
     
Terug naar boven

Zoeken

zoekwoord(en)
categorie