Vervoer naar Santander

Maatschappijen als Vueling, Ryanair en Transavia vliegen met een tussenstop van Schiphol naar Santander. Een retourticket vanaf 300 euro; reistijd 7-10 uur per vlucht. 
Aeropuerto de Santander (ook bekend als Aeropuerto de Parayas) ligt op 5 kilometer ten zuiden van het centrum. Vanaf de luchthaven kan je de Airport Bus pakken voor een kleine 2 euro. 
De twee treinstations van Santander bevinden zich aan het Plaza de las Estaciones dichtbij het stadscentrum. Ook het busstation ligt aan dit plein. Verder is er ook nog de ferry die periodiek vanuit Engeland (Plymouth en Portsmouth) uitvaart. 

Vervoer in Santander

Santander is uitgestrekt. Zo liggen de stranden van El Sardinero op 3 kilometer ten noordoosten van de kathedraal. Maar wie van wandelen houdt, volgt gewoon de promenades aan de waterzijde die je vanzelf brengen bij de attracties. Vanzelfsprekend rijden in Santander ook volop taxi's en lokale autobussen rond.

Klimaat Santander

Santander heeft een gematigd zeeklimaat. In de zomer is het gemiddeld 23 graden, in de winter 13 graden. In vergelijking met veel andere Spaanse steden valt er in de herfst en de winter de nodige neerslag. 


Terug naar introductie Santander


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring