Vervoer naar San Juan del Sur
Vanaf de luchthaven van Managua sta je het snelst in San Juan del Sur met een 'express shuttle'.  Als je vanaf de Costa Ricaanse grens komt, dan kun je bij Peñas Blancas de bus pakken naar Rivas (elk half uur vertrek er een). Deze plaats bevindt zich op 31 kilometer ten noordoosten van San Juan del Sur. Vanaf Rivas kun je met een collectivo of een taxi het laatste stuk naar San Juan del Sur overbruggen.  

Vervoer in San Juan del Sur
San Juan is een compacte en kleine badplaats waar je op je gemakje doorheen kunt slenteren. Als je de omingende stranden gaat bezoeken dan kun je dit bijvoorbeeld met een lokale bus doen of een jeep doen. Houd er rekening mee dat je niet altijd pal voor het strand wordt afgeleverd en soms een stukje moet lopen. 

Veiligheid San Juan del Sur
In het algemeen staat San Juan del Sur bekend als veilig. Een attentiepunt in de avonduren is het strand, in het bijzonder de wat verderweg gelegen stranden van San Juan del Sur.  

Klimaat San Juan del Sur
San Juan del Sur en de aangrenzende kuststrook behoren tot de droogste gebieden van Nicaragua. In het regenseizoen (van mei t/m november) valt de regen vooral in de namiddag om vervolgens weer snel te verdwijnen. Over de temperatuur hoef je je ook geen zorgen te maken want die ligt gemiddeld op 27 graden. De beste periode om te surfen is de periode april t/m december. Als je de drukte wilt vermijden, ga dan niet naar San Juan del Sur tijdens Kerstmis en Pasen. 

Terug naar introductie San Juan del Sur


Reisbestemmingen Nicaragua

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring