Vervoer naar San Cristóbal de las Casas
Het ligt voor de hand dat je arriveert op de luchthaven van Mexico-Stad dat 750 kilometer van San Cristóbal ligt. Vervolgens zou je verder kunnen vliegen naar Aeropuerto Internacional Tuxtla Gutierrez dat op 70 minuten rijden van San Cristóbal de las Casas is gelegen. Maar het ligt meer voor de hand dat je vanuit Mexico-Stad of een andere stad met de bus in San Cristóbal arriveert.

Vervoer in de regio Chiapas
De bus is het meest gebruikte vervoersmiddel voor San Cristóbal en de regio Chiapas. Er zijn verschillende bussen die van en naar San Cristóbal rijden. Ze zijn vaak van het bedrijf ADO of OCC, luxe en goed betaalbaar. Vanwege de politieke spanningen in Chiapas zijn blokkades op de weg tussen San Cristóbal en Palenque een serieus probleem. Vaak is het verstandiger om de lange route te nemen via Villahermosa als je tussen San Cristóbal en Palenque reist.  

Klimaat San Cristóbal de las Casas
Hoog gelegen in de bergen van Chiapas kent San Cristóbal een gevarieerd en tamelijk onvoorspelbaar klimaat. In de zomer (juni-augustus) is het warm, terwijl het in de winter (december-februari) behoorlijk koud kan zijn. Het weer is bovendien grillig en op onverwachte momenten kan er zomaar een flinke regenbui vallen. De meeste neerslag valt van juni tot en met september.
 

Terug naar introductie San Cristóbal de las Casas


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring