Vervoer naar Playa del Carmen

Playa del Carmen is goed bereikbaar vanaf het vliegveld in Cancún. Er zijn zowel shuttlebusjes als taxi's. De rit naar Playa del Carmen duurt ongeveer 50 minuten. 

Veiligheid Playa del Carmen

In de omgeving van Playa del Carmen aan de Riviera Maya zijn de afgelopen schietincidenten geweest gerelateerd aan drugs. In het nabijgelegen Tulum raakte in oktober 2021 een Nederlandse vrouw gewond bij een schietpartij. 

Klimaat Playa del Carmen

Playa del Carmen heeft een aangenaam klimaat voor strandvakanties. De gemiddelde temperatuur ligt rond 25 graden en de zomermaanden loopt deze op tot rond de 32 graden. Veel warmer wordt het over het algemeen niet in Playa del Carmen. 

Aanspoelend zeewier

De hele kuststrook kampt sinds enkele jaren met een klimatologisch probleem. In de zomermaanden spoelen er vanuit Brazilië enorme hoeveelheden zeewier aan. Deze spoelen ook aan op de stranden van Playa del Carmen. Er wordt dagelijks met man en macht gewerkt om het zeewier op te ruimen en de stranden netjes en aantrekkelijk te houden. Er kan nog steeds prima gezwommen worden in de zee, maar de kleur van de zee is wel iets minder kristalhelder blauw dan in de andere seizoenen. 

Terug naar introductie Playa del Carmen


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring