Vervoer naar Palma

Voor een retourticket voor Palma de Mallorca kun je rekenen op 100-200 euro. Maatschappijen als Transavia en Ryanair vliegen naar Palma vanaf onder meer Eindhoven en Schiphol. Je arriveert dan op Palma de Mallorca Airport gelegen op 10 km ten oosten van het centrum van Palma. Vanaf de luchthaven sta je met buslijn 1 in ongeveer 20 minuten in het centrum van de stad. Een kaartje voor de luchthavenbus kun je in de bus (contant) of via een automaat kopen voor 5 euro.  

Estació Intermodal bevindt zich aan de Plaça d'Espanya op ongeveer een kilometer ten noorden van het oude centrum. Vanaf deze busterminal zijn vrijwel alle bestemmingen op het eiland bereikbaar. Vanaf de busterminal vertrekken ook treinen en nabij vind je tevens het station voor de beroemde lijn naar Sóller dat dwars door de bergen voertHet tarief voor een retourtje voor deze schitterende treinreis met het rode treintje ligt rond de 20 euro (het treintje rijdt niet alle maanden).
 

Vervoer in Palma

Het oude centrum is goed aan te lopen en je staat ook snel bij de busterminal. Voor wandelaars is ook het kasteel van Bellver dat op een heuvel is gelegen, goed beloopbaar. Palma beschikt over een uitgebreid bus- en taxinetwerk.  

Klimaat Palma

In Palma kent elke maand zachte temperaturen en de nodige zon. In de wintermaanden kan het 's avonds afkoelen naar een graad of 5. 

Terug naar introductie Palma


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring