Vervoer naar Mérida
Het ligt voor de hand dat je vliegt op Mexico-Stad dat met de bus op 20 uur rijden ligt. Mérida beschikt over een eigen luchthaven dat zich op 10 kilometer ten zuidwesten van het oude centrum bevindt. Aeropuerto Internacional Manuel Crescencio Rejón onderhoudt verbindingen met verscheidene binnenlandse en buitenlandse bestemmingen als Miami, Houston, Milaan en Havana. De meeste vluchten naar Mérida kennen tussenlandingen in Mexico-Stad of Cancún. Mérida telt verschillende busterminals die garant staan voor de beste busverbindingen van Yucatán. Een daarvan is CAME Bus Terminal die verbindingen onderhoudt met verschillende plaatsen op Yucatán en verder weggelegen steden als Mexico-Stad. 

Vervoer in  Mérida
Bus 69 rijdt om het kwartier van de luchthaven naar de stad en binnen een halfuurtje sta je dan voor circa 2 euro in het centrum van Mérida. Als je naar de luchthaven gaat dan kun je opstappen bij Calle 70 dat zich bevindt bij CAME Bus Terminal. Een officiële taxi van de luchthaven naar het centrum komt uit op ongeveer 250 Mexicaanse peso's (ongeveer 15 euro); de omgekeerde route is voordeliger met een tarief van ongeveer 110 Mexicaanse peso's. 

Veiligheid Mérida
Mérida geldt als een van de veiligste steden van Mexico. Met een kleine miljoen inwoners zijn er natuurlijk wel veiligheidsrisico's om rekening mee te houden. 

Klimaat Mérida
Als beste periode voor Mérida geldt november tot februari, de 'koelere' maanden. Het klimaat van Mérida als geheel is warm en vochtig met een gemiddelde temperatuur van 26 graden. De meeste regen valt in de zomer van juni tot oktober. In de zomermaanden kan het overdag meer dan 35 graden worden en in deze periode valt tevens de meeste regen. 

 

 

 


 

Terug naar introductie Mérida


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring