Vervoer naar Las Palmas de Gran Canaria
Vanaf Schiphol vlieg je ongeveer in vijf uur naar Aeropuerto de Gran Canaria dat op 19 km ten zuiden van Las Palmas de Gran Canaria is gelegen. Als je vanuit de luchthaven de lift pakt naar de eerste verdieping en circa honderd meter in westelijke richting gaat kom je uit bij de bushalte waar bussen vertrekken naar de hoofdstad van Gran Canaria.  De afstand van de luchthaven naar Las Palmas de Gran Canaria is circa 25-35 minuten afhankelijk van de busterminal waar je uitstapt. De meeste reizigers gaan naar busterminal Aeropuerto Santa Catalina bij het stadsstrand op ongeveer 35 minuten rijden; het tarief is 2,95 euro. De andere busterminal is San Telmo bij het historisch centrum op circa 25 minuten rijden. Vanuit de hoofdstad kunnen via de genoemde busterminals en bushaltes elders bijna alle uithoeken van Gran Canaria bereikt worden. 

Vervoer in Las Palmas de Gran Canaria
Vanuit Las Palmas de Gran Canaria kun je uitstekend met de bus reizen. Bijvoorbeeld vanuit de busterminal Santa Catalina naar busterminal San Telmo in het historisch centrum dat op ruim 5 km van elkaar is gelegen. 

Klimaat Las Palmas de Gran Canaria
Las Palmas de Gran Canaria kent een formidabel gematigd klimaat. De 'koudste' maand is januari waarbij je kunt denken aan een gemiddelde temperatuur van 20 graden. In de 'winter' kun je toeristen in zomerkleding verwachten terwijl de locals in hun winterkleding door de straten trekken. Sterker nog, het klimaat van Las Palmas de Gran Canaria is uitgeroepen tot het aantrekkelijke klimaat ter wereld. 

Terug naar introductie Las Palmas de Gran Canaria


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring