Vervoer naar El Chaltén

Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van El Calafate dat op ongeveer 200 km ten zuiden van El Chaltén is gelegen. De dagelijkse vluchten van Aerolineas Argentinas brengen je vanuit Buenos Aires in ongeveer 3,5 uur naar El Calafate. Met de shuttlebussen van het bedrijf Las Lengas kun je laatste stuk van het vliegveld naar El Chaltén overbruggen. Verder rijden dagelijks de bussen van Chaltén Travel, Cal-Tur en Taqsa naar El Calafate, een rit van ongeveer 3,5 uur. Vanuit Bariloche is het met de bus ruim 30 uur naar El Chaltén. Soms is dit met een tussenstop in het plaatsje Perito Moreno (niet te verwarren met de gelijknamige gletsjer!).

Vervoer in El Chaltén

Het dorpje El Chaltén is dermate klein dat je alles prima kunt belopen. De busterminal ligt direct bij de entree van het dorp en vanaf daar is je hotel altijd dichtbij. De hoofdstraat van El Chaltén is een paar jaar geleden geasfalteerd. Wil je een auto huren? Houd er dan rekening mee dat benzinestations schaars zijn in dit deel van Patagonië. Aan de rand van El Chaltén ligt een YPF tankstation, maar soms is de benzine daar op.

Klimaat El Chaltén

Het hoogseizoen van El Chaltén loopt van december tot en met maart is  De temperaturen zijn dan met circa 18 graden het aangenaamst, maar houd wel rekening met een stevige wind. In de winterperiode (van april tot en met september) zijn veel hotels en restaurants gesloten en het dorp is dan grotendeels verlaten. 

Geldzaken in El Chaltén

Het is belangrijk om te weten is dat El Chaltén maar één bank heeft en soms zit er geen geld meer in de pinautomaat...Neem daarom genoeg cash geld mee . Ook de telefoon- en internetverbindingen zijn nog niet altijd goed ontwikkeld. 
 
 

Terug naar introductie El Chaltén


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring