Vervoer naar Colonia del Sacramento
Het ligt voor de hand dat je via Montevideo reist naar Uruguay waarvandaan je in ongeveer twee uur met de bus naar Colonia rijdt. Maar Buenos Aires ligt nog dichter bij over water op slechts 40 kilometer. Het Argentijnse/Uruguayaanse bedrijf Buquebus verzorgt dagelijks oversteekmogelijkheden met een snelle boot van en naar de Argentijnse hoofdstad. De reistijd is vijf kwartier en je betaalt ongeveer 60 euro. De langzame boot doet het in 3 uur voor zo’n 30 euro. De prijzen fluctueren en vroeg boeken betekent vaak een lagere prijs. De haven in Buenos Aires bevindt zich ten noorden van de wijk Puerto Madero, achter Plaza de Mayo. Vanuit Tigre, een suburb van Buenos Aires, vertrekt een boot naar Carmelo in Uruguay waarvandaan het met de bus een uur naar Colonia is. Tip: een (dag)trip naar Colonia is een handige en tevens leuke manier om je Argentijnse toeristenvisum met drie maanden te verlengen.

Vervoer in Colonia del Sacramento
Het historische centrum is dermate klein dat het uitstekend te voet verkend kan worden. Je kunt ook een fiets of buggy huren om door het stadje te rijden. Of om in helemaal in koloniale tijden terug te gaan: stap op een paard! 

Klimaat Colonia del Sacramento
Colonia heeft een mild subtropisch klimaat. December, januari en februari zijn de warmste maanden met temperaturen tussen 22 en 28 graden, terwijl juni en juli met 10-15 graden het koelst zijn.

 

Terug naar introductie Colonia del Sacramento


Reisbestemmingen Uruguay

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring