Vervoer naar Bilbao

KLM vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Bilbao. Een retourticket kost ongeveer een kleine 200 euro. Iberia vliegt, met een tussenstop in Madrid, voor gelijke tarieven.
Aeropuerto de Bilbao ligt op 9 km van het centrum. Vanaf de luchthaven van Bilbao rijdt Bizkaibus 3247 naar het stadscentrum voor ongeveer een euro; een taxi komt uit op circa 20 euro.
Bilbao heeft twee treinstations: het station van RENFE en een kleiner station van spoormaatschappij FEVE, waarvandaan de klassieke Espreso de la Robla vertrekt.
Kom je met de auto naar Bilbao? Houd er rekening mee dat je die alleen kwijt kan in een parkeergarage.

Vervoer in Bilbao

In Bilbao rijdt de fosterito, een kruising tussen een metro en een tram. Dit vervoermiddel leent zich goed voor het traject tussen het oude centrum en het Guggenheim Museum (een minuut of 10). Verder kent de stad een uitgebreid metronetwerk en rode stadsbussen onder de naam Bilbobus brengen je naar locaties in de stad. Met de groene Bizkaibussen bezoek je eenvoudig de vele attracties in de provincie Biskaje, maar ook de trein is een optie. Betalen in het ov kan gemakkelijk met de speciale openbaarvervoerkaarten van de regio: de Barik card en de Bizkaia card.

Klimaat Bilbao

Bilbao kent een oceaanklimaat met de meeste regen tussen oktober en april, met november als uitschieter. De minste neerslag valt tussen juni en september. In de zomer ligt de temperatuur gemiddeld op 25 graden; in de winter is dit 6 graden.  


 

Terug naar introductie Bilbao


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring