Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Vakantie vieren op Mallorca en Covid-19

Nu de grenzen weer open zijn, is een vakantie naar de Spaanse zon wel heel verleidelijk. Kies dit jaar voor een vakantie op Mallorca en geniet corona proof van zon, zee en strand. Vraag je je af wat er op dit eiland in deze bijzondere tijd te beleven is? Wij vertellen je in dit artikel meer over je vakantie naar Spanje en Covid-19. 

Goed voorbereid op vakantie naar Mallorca

Door Covid-19 is je vakantie iets anders dan normaal. Ga daarom goed voorbereid op reis. Gelukkig zijn tijdens je vakantie op Mallorca de corona maatregelen niet veel anders dan hier in Nederland. Zoals de anderhalve meter regel en het desinfecteren van je handen. Verder is dragen van een mondkapje in Spanje verplicht in alle openbare ruimtes en in het openbaar vervoer. Ook tijdens je vlucht naar Mallorca is het dragen van een mondkapje verplicht, zorg dus dat je voldoende in je handbagage hebt. Maar op de stranden en in restaurants mag het mondkapje af. De ligbedden en tafeltjes zijn op gepaste afstand van elkaar. Zo geniet je toch corona proof van je vakantie.

In alle rust de bezienswaardigheden bezoeken

Ondanks het coronavirus zijn er allerlei manieren om veilig vakantie te vieren en toch het eiland te ontdekken. Huur bijvoorbeeld een auto. Zo vermijd je het drukke openbaar vervoer en heb je alle vrijheid en om op je eigen tempo op ontdekking te gaan tijdens je vakantie op Mallorca. Wil je toch graag populaire bezienswaardigheden zien? Zorg dan dat je van tevoren eventuele tickets of reserveringen online doet. Zo kun je bijvoorbeeld nog steeds sprookjesachtige Grotten van Drach bewonderen en varen over het grootste ondergrondse meer van Europa. Ook raden we aan om de openingstijden van bezienswaardigheden altijd van tevoren te checken.

Ga van de gebaande paden

Een andere manier om Mallorca te ontdekken en tegelijkertijd de drukte te vermijden, is door op zoek te gaan naar de mooiste verborgen plekken van het eiland. Ga van de gebaande paden en bewonder kleurige dorpen in Serra de Tramuntana. Deze bergketen aan de noordwestkust van Mallorca staat om de natuur en historische dorpen op de Werelderfgoedlijst. Hier naartoe rijden is al een avontuur op zich met de vele haarspeldbochten. Rijd eens naar het bergdorp Valldemossa, gelegen in een groene vallei. De straten zijn versierd met kleurrijke planten en bloemen en in het 14e-eeuws Kartuizerklooster bewonder je bijzondere voorwerpen uit die tijd. Maar ook wandelliefhebbers halen hier hun hart. Wandel vanaf Dei langs de kust, door het bos en langs fruitbomen naar de haven van Sóller. 

Ontdek de verborgen stranden van Mallorca 

En Mallorca staat natuurlijk ook bekend om de mooie baaien met heldere turquoise wateren. Verruil de bekende stranden zoals Playa de Palma en Cala Millor voor de afgelegen baaien. Hier heb je het strand bijna helemaal voor jezelf, en je komt op de mooiste plekjes. Ga bijvoorbeeld naar Cala Pi. Deze baai ligt tussen twee grote kliffen. Volg het bospad naar het uitzichtpunt om dit mooie plaatje vast te leggen met je camera. Of duik in het heldere zeewater. Vergeet ook je snorkelset niet mee te nemen. Doordat er nauwelijks golven zijn, kun je eens goed de onderwaterwereld bewonderen. 
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring