Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Thuisstudie Spaans? Dit zijn de beste tips

Zou jij graag Spaans willen leren aan de hand van een thuisstudie? Dat kan een mooie uitdaging zijn. Er zijn tegenwoordig al veel mogelijkheden voor het volgen van een thuisstudie Spaans, dus je hebt genoeg keuze. Als je wilt beginnen aan een thuisstudie Spaans, wil je er natuurlijk zoveel mogelijk uit proberen te halen. Hoe je dit doet? Wij geven je wat goede tips!


Blijf gemotiveerd

Als de Spaanse taal compleet nieuw voor je is, kan het lastig zijn om dit direct goed te begrijpen. Hier gaat nu eenmaal veel tijd in zitten. Misschien zie je de thuisstudie op een gegeven moment niet meer zo zitten omdat je wellicht de taal toch wat lastig vindt. Echter heb je er natuurlijk niet zomaar voor gekozen om de Spaanse taal onder de knie te krijgen. Hoe lastig het misschien op sommige momenten ook is, probeer gemotiveerd te blijven. 

Probeer afleiding te voorkomen

Een thuisstudie is natuurlijk fijn, want je kunt deze studie gewoon heerlijk thuis volgen. Hoewel een thuisstudie best wat voordelen heeft, heeft het wel als nadeel dat je bij een thuisstudie grotere kans hebt op afleiding. Doordat je studeert in een vertrouwde omgeving, kan het zo zijn dat privé en studie moeilijker gescheiden kunnen worden. Op deze manier kan de afleiding groter zijn, waardoor het studeren moeizamer kan gaan. Het is dus aan jou de taak om deze afleiding te voorkomen. Probeer je telefoon weg te leggen als je deze niet nodig hebt, zet niet onnodig de televisie aan en zorg dat andere achtergrondgeluiden gedempt worden. Al er iets is dat jou afleidt, is het goed om hier direct wat aan te doen. Zo kun je zo goed mogelijk gaan studeren. Bovendien is het natuurlijk zo dat apparaten die je onnodig aan hebt staan allemaal energie verbruiken en dit kun je gaan merken op jouw energierekening. Ben jij niet tevreden over jouw energierekening? Kijk dan eens bij een energievergelijker voor andere mogelijkheden.

Houd de lesstof goed bij

Bij een thuisstudie is het misschien makkelijker om iets naar een later moment toe te schuiven. Echter, als je de Spaanse taal echt goed onder de knie wilt krijgen, is het verstandig om de lesstof goed bij te houden. Maak de bijbehorende opdrachten op tijd en probeer er echt tijd en moeite in te investeren. Als je ervoor zorgt dat je de lesstof goed bijhoudt, zal je zien dat je het leren van de Spaanse taal sneller oppikt.  

Probeer Spaans ook in je vrije tijd terug te laten komen

Wat jou kan helpen bij jouw thuisstudie Spaans, is om de taal ook in je vrije tijd terug te laten komen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het kijken van tv/series in het Spaans, het boeken lezen in het Spaans of het luisteren van Spaanse muziek. Wanneer je ook in je vrije tijd nog met de Spaanse taal bezig bent, zal je het allemaal wat sneller oppikken. Je zult op deze manier steeds meer dingen herkennen, waardoor het uiteindelijk makkelijker zal worden om de taal goed te begrijpen. 

Bovenstaande tips kun je zeker in je achterhoofd houden als je van plan bent te beginnen aan een thuisstudie Spaans. Deze tips kunnen jou er namelijk bij helpen om de Spaanse taal sneller onder de knie te krijgen. Stop er in ieder geval genoeg tijd en moeite in, want dan heb je de grootste kans op mooi resultaat. De Spaanse taal wordt steeds populairder, dus hoe leuk zou het zijn als jij binnenkort ook een aardig woordje Spaans kunt spreken? 
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring