Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Taalschool Andalusi: Spaans voor alle leeftijden in Malaga

We spreken met Stanley de la Fontaine van Instituto Andalusi, een taalinstituut in Malaga. Hij vertelt ons meer over de open cultuur van Andalusi, de vele nationaliteiten die zij over de vloer krijgen en het Junior programma. Ook weidt hij uit over een aantal leuke uitstapjes die Andalusi met zijn studenten onderneemt in het sterk opkomende Malaga. 

Kun je ons meer vertellen over de studenten? Wij zijn bijvoorbeeld benieuwd naar de nationaliteiten en de leeftijdsklassen.

  
 
'Onze studenten komen vanuit de hele wereld en variëren sterk in leeftijd. Dat komt door ons diverse aanbod taalprogramma's met cursussen voor jongeren, volwassenen, ouderen (50+), groepen. Soms ontvangen we zelfs hele families in onze school. Wel is het zo dat de leeftijd van onze studenten ook door het seizoen bepaald wordt. Tijdens de schoolvakanties en in de zomer ligt de leeftijd bijvoorbeeld gemiddeld rond de 23.

'Dit jaar waren er bijvoorbeeld studenten uit Amerika, Italië, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken, Oostenrijk, Rusland en uiteraard Nederland.' 

De rest van het jaar ligt de leeftijd daarentegen hoger met een gemiddelde van 28. Elk jaar mogen we uiteenlopende nationaliteiten op onze school welkom heten. Dit jaar waren er bijvoorbeeld studenten uit Amerika, Italië, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken, Oostenrijk, Rusland en uiteraard Nederland.' 
 
Hoe zou je de cultuur van Instituto Andalusi omschrijven?
 
'Het eerste dat me te binnen schiet is dat we een hele open cultuur hebben en we één grote familie zijn. In tegenstelling tot andere scholen werken wij met een dagelijks rotatieschema van leraren. Op deze manier leren de studenten dus alle leraren kennen en andersom. Daarbij worden veel van onze activiteiten begeleid door onze leraren, zijn ze aanwezig op schoolfeestjes en zijn ze in de pauzes op dezelfde plekken als de studenten te vinden.

'In tegenstelling tot andere scholen werken wij met een dagelijks rotatieschema van leraren'
 
Het contact is dus heel persoonlijk. Dit zie je ook terug in het feit dat alle studenten voor aankomst al het telefoonnummer van de directrice krijgen. Dus mochten er problemen zijn, dan kunnen de studenten haar 24 uur per dag bereiken.'
 
Kun je meer vertellen over het Junior programma?

  

 
'Ons Junior programma is een geweldige kans voor studenten in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar. Sommige studenten krijgen natuurlijk al les op school, maar ze leren hier zoveel meer in een korte periode. Afgezien van de Spaanse cultuur en het leren kennen van jongeren uit andere landen, is de lesstof die wij gebruiken speciaal door onze leraren voor jongere studenten ontwikkeld. De focus ligt hier vooral op het spelelement, waardoor het voor de jongere student tegelijkertijd leuk en leerzaam blijft. 

'Ons Junior programma is een geweldige kans voor studenten in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar'
 
We hanteren een vaste prijs voor het hele programma waardoor de studenten zich her verder geen zorgen over hoeven te maken. De jongeren krijgen 4 uur per dag les (20 uur per week – 9:30 tot 13:55) en daarna zijn er elke middag activiteiten gepland. Deze activiteiten zijn tevens op jongeren ingesteld. Voorbeelden van onze uitstapjes zijn: bowlen, sportactiviteiten, naar de bioscoop gaan, naar het strand gaan, maar ook culturele uitstapjes. In het programma zitten ook excursies naar één van onze omliggende steden: Granada, Sevilla, Córdoba, Gibraltar en nog vele andere bestemmingen. Al deze activiteiten worden begeleid door iemand van onze school en zij zorgen er voor dat de jongeren weer terug gebracht worden naar een verzamelpunt dicht bij hun gastfamilie. 
 
De studenten verblijven normaal gesproken bij een gastfamilie waar zij van hun ochtend-, middag- en hun avondmaal kunnen genieten. Het goede van Málaga is dat het nog steeds niet zo toeristisch is en de families praten dus ook echt alleen Spaans. Dit betekent dat onze studenten de lesstof gelijk in de praktijk kunnen én moeten brengen. De families bevinden zich in een veilige buurt en dicht bij school, waardoor ze naar school kunnen lopen. De eerste dag worden de jongeren door de gastfamilies naar school begeleid. Verder hebben we nauw contact met de familie en zijn ze goed geïnformeerd wat betreft hun programma en eventuele allergieën. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om onze studenten een leuke, leerzame en onbezorgde vakantie te bezorgen!'
 
Malaga timmert flink aan de weg met nieuwe toeristische attracties. Welke uitstapjes maken jullie zoal in Malaga?
 
   

'De nieuwe toeristische attracties zijn vooral musea. Zo hebben we sinds kort de musea Pompidou, Ruso, Automóviles, Vidrio en Vino. De nieuwe attractie die vergeleken met de musea buiten de boot valt is ‘La Noria’. Dit is een reuzenrad in de haven waar je over heel Málaga heen kan kijken. Absoluut een spectaculair gezicht!  
 
Qua uitstapjes bieden wij eigenlijk alles aan wat er in Málaga te doen is. Op sportgebied kun je kiezen uit beachvolleybal, strandvoetbal, kajakken of surfen. Je kan ook ontspannen in het Arabische badhuis ‘Hammam’, zomers een film kijken in de openlucht bioscoop, het voetbalstadion ‘La Rosaleda’ van de plaatselijke ‘Málaga FC’ bezoeken, 2 uur varen op een catamaran of 2 van de grootste traditionele evenementen bezoeken, zoals ‘La Fería de Málaga’ of ‘Semana Santa’.
 
Verder hebben we tal van andere activiteiten, zoals tapas eten in het centrum, paella en barbecue feestjes in de school en een wijnproeverij met typische Spaanse serranoham.
 
Ook voor cultuur kan je hier goed terecht. Málaga telt ruim 30 musea met een zeer uiteenlopend aanbod. Van een museum van de in Málaga geboren schilder Picasso tot aan het Carmen Thijssen museum, maar ook een wetenschapsmuseum en wijnmuseum ontbreken niet. Tevens kunnen hier de botanische tuin, een flamenco show, Gibralfaro en uiteraard het voormalig Moorse fort Alcazaba bezocht worden. Er is hier echt voor ieder wat wils!'

Meer weten over Taalschool Andalusi? Neem dan ook een kijkje op hun website.  

 
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring