Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Taal 4U: Spaanse les voor particulieren en bedrijven in West-Brabant

Taal 4U werd in 1991 opgericht door Margarida Vermaat-Barbosa. De school richt zich op zowel particulieren als bedrijven in West-Brabant. Haar werkmotto is: persoonlijke aandacht toegespitst op de taalbehoefte van de cursist. We praten met haar over het lesaanbod en zijn benieuwd naar studietips buiten de lessen om.

Kun je meer vertellen over de Spaanse lessen voor particulieren?

‘Taal 4U organiseert taalcursussen in kleine groepen van 6 tot 10 cursisten. De talen die we aanbieden zijn Engels, Portugees, Italiaans, Duits, Nederlands voor Buitenlanders en natuurlijk Spaans! Omdat wij met kleine groepen werken krijgt iedereen genoeg aandacht en heb je de mogelijkheid om veel te oefenen.

'Serieus leren, maar met plezier en in een dynamische omgeving!’

Onze manier van lesgeven is heel interactief; de cursist wordt tijdens de les altijd gestimuleerd om zoveel mogelijk te praten en daar starten we mee vanaf het allereerste moment! Onze communicatieve lesmethode wordt door onze cursisten altijd als zeer prettig ervaren, saaie lessen zijn er niet bij ons niet bij! Serieus leren, maar met plezier en in een dynamische omgeving!’
 
 
Jullie verzorgen ook zakelijke cursussen Spaans. Kun je vertellen hoe die lessen eruitzien en waarin ze verschillen van de reguliere cursussen?
 
‘De zakelijke trainingen zijn gericht op het bedrijfsleven. Als je op school al wat Spaans hebt gehad is dit altijd op ‘vakantieniveau’. Je moet nog een specifieke woordenschat en vaardigheden leren met name op economisch, financieel en commercieel gebied, natuurlijk afhankelijk van waar je werkt en in welke branche je werkzaam bent. De groepstrainingen volgen een vast lesprogramma met een uitgebreid thema-aanbod. De incompany trainingen worden specifiek aangepast aan de wensen van het bedrijf. Matwerk bieden we voor elk bedrijf en voor elke branche.’
 
Taal 4U heeft twee vestigingen in Noord-Brabant. Waar komen jullie cursisten allemaal vandaan?

‘De groepscursussen worden in Breda en Den Bosch gegeven en de cursisten komen vaak uit deze steden maar ook uit de omringende plaatsen zoals Etten-Leur, Oosterhout, Vught, Boxtel en Raamdonksveer. We hebben zelfs een paar studenten uit België! Onze incompany trainingen worden op locatie gegegeven, dus in het bedrijf.’
 
Heb je tot slot nog handige tips voor onze lezers die hun Spaans ook buiten de lessen willen onderhouden?

‘Een taal leren is continu in contact zijn met de doeltaal. Vergeet het maar als je denkt dat 1,5 of 2 uur les per week genoeg is! Dat is - zeg ik altijd tegen mijn cursisten - ‘het hoofdgerecht’. Je moet ook voor ‘el postre’ (het toetje) zorgen! En dat is bijvoorbeeld (online) naar Spaanse tv kijken (makkelijk via Uitzending Gemist, met als voordeel dat je het meerdere keren kunt afspelen), actief zijn op Spaanse forums, de Spaanstaligen/ of Spaanstalige groepen via Linkedin of Facebook proberen te vinden en contact zoeken met natives, op vakantie gaan naar een Spaanstalig land (vergeet even alle andere landen!) en een Spaans reisdagboek of reisblog bijhouden! Denk ook aan het lezen van kranten en boeken. Hoe meer je dat doet, hoe makkelijker je een taal onder de knie krijgt! 
 
Meer weten over taalschool Taal4U? Bezoek dan ook hun website.Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring