Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Spaans met een lach in Utrecht en Veenendaal

Tien jaar geleden startte Sonía Pérez Rodríguez een Spaanse taalschool in Utrecht en afgelopen zomer opende zij een tweede vestiging in Veenendaal. Sonía verzorgt cursussen Spaans op ieder gewenst niveau en haar lessen kenmerken zich door afwisseling en originaliteit. Tijdens de Spaanse les wordt niet alleen hard gewerkt maar ook hard gelachen. Plezier is namelijk, zo zegt Sonía, de beste motivatie om een taal te leren. 

Kun je ons wat over jezelf vertellen? 

'Mijn naam is Sonía Pérez Rodríguez. In 2003 heb ik mijn studie vreemde talen afgerond aan de Universiteit van Las Palmas. Datzelfde jaar vertrok ik naar Utrecht. De reden? De liefde was de oorzaak van mijn emigratie. Ongeveer 10 jaar terug startte ik mijn taalschool Spaanse les in Utrecht. Ik werkte op dat moment in loondienst voor de Universiteit, maar ik vind lesgeven veel leuker. Afgelopen zomer verhuisde in naar Veenendaal. Op mijn taalschool in Veenendaal geef ik nu zelf les, op de school in Utrecht verzorgt een andere docent de lessen. Ik ben nu dus de trotse eigenaar van twee goedlopende taalscholen!'


Wat vind je het leukste aan lesgeven?
 
'Het contact met de mensen en het motiveren en enthousiasmeren van de studenten. Mijn lessen kenmerken zich door originaliteit, iedere les bedenk ik wat anders. Dat leidt vaak tot erg boeiende gesprekken met heel verschillende mensen. Dit contact inspireert en met veel studenten ontstaat er dan ook een hechte band en zelfs vriendschap. Komend voorjaar ga ik bijvoorbeeld met een groep studenten naar Valencia (Las Fallas). Superleuk!'
 
Wat voor soort studenten heb je en waar komen ze vandaan?
 
'Mijn jongste student is een tiener, de oudste is dik in de 80. Het is een heel diverse groep. De overeenkomst? Iedereen wil een leuke tijd hebben en meer leren van de Spaanse taal en cultuur. Mensen die anders nooit met elkaar zouden praten, voeren tijdens de Spaanse les de meest boeiende gesprekken. Geweldig om dat als docent mee te maken.'
 
Hoe ziet een Spaanse les bij Sonia eruit? 
 
'Een positieve, energieke sfeer. Er wordt veel gelachen. Na jarenlang lesgeven weet ik dat alleen positieve stimulering werkt. Alleen als mensen plezier hebben, dan houden ze de zin om door te leren. Afwisseling en originaliteit vind ik daarom cruciaal! De ene keer spreken we over het surrealisme, een volgende keer bespreken we een film en een derde keer luisteren we naar een Spaanse klassieker uit de jaren '70. Mijn ervaring is dat de meeste mensen de afwisseling waarderen en het fijn vinden nieuwe ervaringen op te doen.'
 
Heb je nog tips voor mensen die snel Spaans willen leren?
 
'Vaak werken korte, regelmatige studiesessies het beste. Iedere dag 20 minuten studeren is ideaal. Plan dat een beetje en wissel je leerdoelen af. Op maandag een artikel lezen, op dinsdag het Spaanse journaal kijken en op woensdag woordjes stampen. Lekker kort, maar wel vaak. Iedere dag wat doen werkt het beste. Als je slechts éénmaal in de week tijd hebt, zorg dan altijd dat je studeert op hetzelfde tijdstip en op dezelfde plek. Zo focus je jezelf.'
 
Kom je uit de omgeving Utrecht en ben je op zoek naar een cursus Spaans? Neem dan vooral een kijkje op het profiel van taalschool Spaanse les in Utrecht of Spaanse les in Veenendaal

Tags: Spaans, Spaans in NederlandSpaanse les in UtrechtSpaanse les in Veenendaal
 Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring