Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Mountain and Language: een taalschool met een unieke ligging

Mountain and Language is een bijzondere Spaanse school, al is het maar vanwege de unieke ligging in het hart van de Pyreneeën. Het motto van Mountain and Language spreekt boekdelen: Divertirse es la mejor forma para aprender un idioma - Genieten is de beste manier om een taal te leren. We spreken met Magali Rovira, een van de drijvende krachten van de taalschool. 

 
Kun je ons meer vertellen over Sallent de Gállego en zijn mooie omgeving?
 
‘Sallent de Gállego is een charmant dorpje in de Pyreneeën omringd door indrukwekkende bergen van wel 3000 meter hoog. We bevinden ons in het centrale deel van de Pyreneeën, het mooiste en steilste gedeelte van deze bergketen.

'We bevinden ons in het centrale deel van de Pyreneeën, het mooiste en steilste gedeelte van deze bergketen.'

In de winter is het hier levendig vanwege het alpineskigebied, met een omvang van 138 kilometer zelfs het grootste skigebied van heel Spanje. Maar ook in de zomer kun je hier vele activiteiten ondernemen zoals wandelen, mountainbiken of genieten van Romaanse kunst, lokale wijnen en niet te vergeten de Spaanse keuken.’
 
 
Wat voor activiteiten en excursies organiseert Mountain and Language zoal?
 
‘Onze populairste excursie is toch wel het nabijgelegen Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido. Eén van de eerste nationale parken van Spanje en uniek in zijn schoonheid. Een bezoek aan deze omgeving is een prachtige ervaring waar onze studenten altijd heel enthousiast over zijn.’
 
Jullie bieden speciale programma's aan zoals ‘Spaans en Natuur’ en ‘Spaans en Toerisme’. Wat is eigenlijk jullie populairste cursus?
 
‘Omdat we ons midden in de Pyreneeën bevinden, trekken we niet alleen studenten aan die Spaans willen leren, maar ook studenten die worden aangetrokken door de adembenemende natuur. Naast natuur focussen we ons in onze taalprogramma's ook veel op cultuur.

'Veel van onze studenten kiezen voor cursussen waarbij natuur en cultuur samen komen.’

In onze vallei is een rijke authentieke cultuur bewaard gebleven en je vindt er een verrassend groot aanbod Romaanse kunst. Veel van onze studenten kiezen voor cursussen waarbij natuur en cultuur samen komen.’
 
Is er nog iets dat je met de Nederlandse lezers wilt delen?

 
‘We weten dat onze locatie midden in de Pyreneeën erg geliefd is bij Nederlanders. Het heuvelachtige landschap, de zon, het eten, de rivieren, de sporten en de beschermde natuurgebieden worden erg interessant bevonden.

‘We weten dat onze locatie midden in de Pyreneeën erg geliefd is bij Nederlanders.'

Wij zijn er zeker van dat Nederlandse studenten onze persoonlijke aanpak en deze schitterende ambiance als zeer stimulerend zullen ervaren tijdens het leren van Spaans!’
 
Lees verder over Mountain and Languages
 Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring