Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Molinos de Viento: oudste Spaanse taalschool van Amsterdam

We spreken met Michael Kabela, directeur van Spaans Cultureel Centrum Molinos de Viento te Amsterdam. Michael vertelt over het ontstaan van Molinos de Viento, de oudste Spaanse school van Amsterdam en Nederland. Naast de Spaanse lessen komen ook de vele culturele activiteiten van het taalinstituut aan bod.


 
Molinos de Viento bestaat al 35 jaar. Kun je ons meer vertellen over de ontwikkeling van jullie taalschool, het team en de studenten?
 
'Bijna 35 jaar geleden is Molinos de Viento opgericht door Pilar Guillén, een Spaanse pedagoge en pionier in het Spaanse taalonderwijs, die voor haar werk een Koninklijke onderscheiding heeft ontvangen. Molinos de Viento (Spaans voor windmolens) was toen het eerste Spaanse taal- en cultuurinstituut in Nederland. Wij hebben door de jaren heen een enorme groei doorgemaakt en letterlijk duizenden mensen hebben bij ons Spaans geleerd en geperfectioneerd.

'Molinos de Viento was toen het eerste Spaanse taal- en cultuurinstituut in Nederland'
 
De kracht van Molinos de Viento zit in de eerste plaats in haar docenten, toponderwijzers met een passie voor lesgeven en een schat aan ervaring. Het zijn allemaal Spaanse en Latijns-Amerikaanse professionals waarvan sommigen al meer dan 20 jaar bij ons werken. Zij zijn het die onze lessen
'maken'.

'Wat Molinos de Viento bovendien bijzonder maakt, is haar prachtige locatie en gezellige lesruimtes in het centrum van Amsterdam'

Daarnaast bewaakt en perfectioneert onze didactische staf de lesmethodiek continu en zorgt ervoor dat we met onze tijd meegaan. Zo zijn digitale hulpmiddelen niet meer weg te denken uit onze lokalen. Wat Molinos de Viento bovendien bijzonder maakt, is haar prachtige locatie en gezellige lesruimtes in het centrum van Amsterdam. We geloven dat een vriendelijke omgeving veel bijdraagt aan het leerproces. Daarom proberen we je direct 'thuis' te laten voelen.
 
Al met al doen we bij Molinos de Viento waar we van houden: Spaanse les geven aan iedereen die dat graag wil leren!'
 
Wat opvalt is dat jullie een zeer breed cursusaanbod hebben: van beginners tot vergevorderd en van paella workshops tot gratis cultuurlessen. Kun je onze lezers hier meer over vertellen? 
 
'Dat klopt. We hebben ons jarenlang gespecialiseerd in het Spaanse taalonderwijs, waardoor we in staat zijn les te geven op alle mogelijke niveaus, van beginners tot zeer vergevorderd. Omdat er bovendien grote belangstelling is voor onze cursussen, kunnen we homogene groepen bieden waarin iedereen hetzelfde niveau heeft. Meerdere groepen en niveaus betekent bijvoorbeeld ook dat je gemakkelijk van niveau kunt wisselen en je de mogelijkheid hebt om gemiste lessen in te halen. Je kunt ook altijd doorgaan in vervolgcursussen.

'Voor onze gratis cultuurlessen nodigen we Spaanse gastsprekers uit die komen vertellen over een interessant onderwerp'
 
We bieden inderdaad ook regelmatig extra workshops aan. Die variëren van kooklessen en filmlezingen tot wijnproeverijen en grammatica-trainingen. Voor onze gratis cultuurlessen nodigen we Spaanse gastsprekers uit die komen vertellen over een interessant onderwerp. Onlangs sprak bijvoorbeeld de Spaanse correspondente in Nederland van de krant El País over haar werk. Met deze workshops en cultuurlessen bieden we onze cursisten de mogelijkheid om buiten de lessen met Spaans bezig te blijven en de taal in andere situaties te gebruiken dan alleen in een lesomgeving.'
 
Tot slot, heb je voor onze lezers nog wat handige tips voor het oefenen van Spaans buiten de lessen om?
 
'Een taal leren is vooral 'doen', dus luisteren, praten, lezen. Blijf daarom ook buiten de lessen met het Spaans bezig. Dat kan door af en toe een Spaans tijdschrift of krant zoals El País te kopen of het gratis online te lezen. Bij Molinos de Viento verkopen we het tijdschrift Punto y Coma, bedoeld voor gevorderde cursisten Spaans en boordevol interessante artikelen, inclusief audio! Heel leuk en leerzaam is ook het bekijken van Spaanse films mét Spaanse ondertiteling.
 
Maak verder bijvoorbeeld ook gebruik van onze gratis cultuurlessen, een unieke kans om je Spaans te oefenen. Hou onze agenda in de gaten!'
 

 




Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring