Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


K2 Internacional: Spaans in historisch Cádiz

In het hart van Cádiz bevindt zich K2 Internacional. De school werd opgericht in 2001 en is sinds die tijd uitgegroeid tot één van de bekendste en meest gerespecteerde taalscholen uit de historische Andalusische havenstad Cádiz. We spreken met de directrice van de taalschool, Ángeles Castro. 
 
Kun je vertellen wat K2 Internacional aantrekkelijk maakt voor taalstudenten?


 
'Ja heel graag. Wij zijn om te beginnen trots op de hoge onderwijskwaliteit die we onze studenten kunnen bieden. We maken gebruik van alle middelen die het van leren Spaans makkelijker en leuker maken. Zo beschikken we over zeven uitgeruste klaslokalen, een computerruimte en gratis wifi in heel het gebouw. In onze bibliotheek kun je op je gemakje zelfstandig aan je Spaans werken. Voor zonliefhebbers is het terras de ideale plek om je Spaans door te nemen en natuurlijk om te socializen met je medecursisten en leraren!
 
K2 Internacional maakt gebruik van een zelf ontwikkelde lesmethode die perfect aansluit op de studierichtlijnen van Instituto Cervantes. Bij ons kun je les krijgen op elk van de beschikbare MCER niveaus: van A1 tot en met C2. Daarnaast zijn onze cursussen toegesneden op de verschillende behoeftes van de student: intensieve cursussen, conversatiecursussen, professionele cursussen, om maar een paar voorbeelden te geven. Onze lesgroepen zijn klein waardoor iedere student de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

'Cádiz is één van de weinige Spaanse steden waar oude Spaanse tradities nog springlevend zijn.'
 
En niet onbelangrijk: Echt Spaans leren doe je door jezelf helemaal onder te dompelen in de Spaanse cultuur. En dat kan dankzij onze ligging. Cádiz is één van de weinige Spaanse steden waar oude Spaanse tradities nog springlevend zijn. Daarom kunnen we onze studenten een breed scala aan culturele activiteiten aanbieden. Denk aan flamencodansen, kooklessen of een rondleiding door onze betoverende stad. Al deze activiteiten zijn uitsluitend in het Spaans. Op deze manier kunnen studenten niet alleen op een leuke manier hun taalkennis uitbreiden, maar leren ze ook meer over de gewoontes en tradities.
 
Tenslotte kunnen we onze studenten helpen met verscheidene accommodatiemogelijkheden. Als je naast de Spaanse lessen wilt blijven oefenen dan adviseren we om te verblijven bij een gastgezin. Maar het verblijven in een gedeeld appartement met je medecursusisten is natuurlijk ook leuk. Bedenk dat alle accommodaties liggen in de omgeving van het schoolgebouw, je rolt dus zo van je bed de klas in...!'
 
Wat maakt Cádiz de perfecte bestemming om Spaans te leren?
 
 
'Waar moet ik beginnen. Cádiz is de oudste stad van het westen van Europa: onze stad bestaat al sinds 1100 v.Chr.. Wanneer je over de smalle straatjes en pleintjes loopt, voel je echt de Andalusische sfeer en lijkt het welhaast alsof je de middeleeuwen bent ingestapt. Daarnaast ligt er een 10 kilometer lang strand voor je in het verschiet: een prachtig plek om te lezen, zonnen, wandelen en natuurlijk je Spaans door te nemen! Ook heeft de stad een grote verscheidenheid aan musea, monumenten, kerken en theaters in de aanbieding. En niet te vergeten, de stad telt verscheidene onvergetelijke traditionele feesten: van de Semana Santa tijdens Pasen tot en met het wereldberoemde carnaval in februari. 

'Het fijne van Cádiz is dat de stad nog niet is aangetast door het massatoerisme.' 
 
Het fijne van Cádiz is dat de stad nog niet is aangetast door het massatoerisme. Dit maakt het voor veel van onze studenten een prettige en tegelijkertijd rustige omgeving waar toch van alles te beleven is. Omdat ruim 90 procent van de inwoners van de stad alleen Spaans spreekt moet je hier wel met Spaans aan de slag! En laten we het prachtige klimaat niet vergeten, zelfs in de wintermaanden! Cádiz heeft gemiddeld 3200 zonuren per jaar en de gemiddelde temperatuur is de zomermaanden is 29 graden. 
 
Tenslotte is er ook nog de gevarieerde keuken van Cádiz. Wanneer je over de beroemde versmarkt loopt zie je een verrukkelijke verscheidenheid aan vis en zeevruchten. Ook kun je overal op straat terecht voor heerlijke verse churros met chocolade. En wat denken van de overheerlijke tapas in een van de vele restaurantjes en barretjes in de stad. Zeg nou zelf...wat wil je nog meer?!'
 
Is er tot slot nog iets wat je met onze Nederlandse lezers zou willen delen?
 
'Jazeker! Wij nodigen alle lezers uit om deel te nemen aan één van de meest memorabele persoonlijke educatieve ervaringen van je leven! We hopen je een keer in deze prachtige zuidelijke Spaanse stad te mogen verwelkomen en wij zullen ervoor zorgen dat je verwachtingen ruimschoots worden overtroffen!

'Wij nodigen alle lezers uit om deel te nemen aan één van de meest memorabele persoonlijke educatieve ervaringen van je leven!'

Op onze website vind je nog veel meer informatie over onze school en ons cursusaanbod. En als je nog vragen hebt, aarzel dan vooral niet om contact  met ons op te nemen!'Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring