Hispania: passie voor studenten en de Spaanse taal en cultuur

Met dit interview komen we meer te weten komen over de gepassioneerde taalschool Hispania uit Valencia. Kerstin Firnges vertelt ons over de unieke filosofie van Hispania, het internationale karakter van de school en de ST Star Award die Hispania al drie keer wist te bemachtigen. 
 
Het doel van Hispania is om een ideale school te zijn. Kun je ons meer vertellen over jullie filosofie en manier van werken? 

Studenten taalschool Hispania in Valencia  Uitstapje avond taalschool Hispania in Valencia
 
'Om een perfecte school te kunnen zijn, houden we rekening met de aanbevelingen van de docenten en de studenten. Het doel daarbij is om de kwaliteit van de docenten en bovenal de menselijke kwaliteit te laten overheersen. Het is ons idee geweest om een levensfilosofie te ontwikkelen waarin menselijkheid, tolerantie en positiviteit altijd voorop staan. Sinds het prille begin van onze school is de groei van het aantal studenten niet meer gestopt en heeft Hispania zich ontwikkeld tot een van de populairste taalscholen van het land. Maar ondanks de snelle groei heeft de school haar aangename, familiaire en ontspannen sfeer weten te behouden. 

Het team van Hispania staat altijd klaar om studenten te helpen, zowel met praktische zaken als met het eigen maken van de Spaanse cultuur en levenswijze. Dat maakt Hispania een internationale school waar studenten naast taal en cultuur mensen uit heel de wereld kunnen ontmoeten. 

'Onze docenten vormen een sleutelpositie in ons succes'


Onze docenten vormen een sleutelpositie in ons succes. Ze zijn allen natives, academisch geschoold en kennen als specialiteit het onderwijzen van Spaans als buitenlandse taal. Bovendien zijn ze gevormd in onze lesmethodiek en hebben ze zonder uitzondering enorm veel passie voor het onderwijzen van Spaans. Een goede graadmeter voor de effectiviteit van de lesmethodiek van Hispania is het slagingspercentage van 90% voor het jaarlijkse DELE examen.'

Hispania ontvangt jaarlijks 2500 studenten. Kun je ons meer vertellen over de nationaliteiten en leeftijden die jullie ontvangen? En wat is bijvoorbeeld jullie populairste cursus?

'We zijn zeer verheugd met onze constante groei sinds 2002. Het afgelopen jaar ontvingen we ruim 2500 studenten uit 82 verschillende landen. Dat zorgt voor een zeer multiculturele ambiance op onze school. 
 
'Het afgelopen jaar ontvingen we ruim 2500 studenten uit 82 verschillende landen'
 
Onze groepslessen zijn bedoeld voor volwassenen. Hoewel de meeste studenten die wij ontvangen tussen de 18 en 35 jaar zijn, is er geen enkele leeftijdslimiet op onze school. De lessen zijn afgestemd op het niveau van de studenten en daarbij zorgen we voor een minimum aantal mensen met dezelfde nationaliteit in de klas. 

Onze populairste cursus is Intensivo Plus van 20 lesuren Spaans per week. Deze cursus stelt je in staat om snel vorderingen te maken. Tegelijkertijd houd je voldoende tijd over voor vrije tijd en onze activiteiten die je geleerde buiten de aula in de praktijk laten brengen. Onze wandeltour op maandag door het historisch centrum van Valencia is een van onze populairste activiteiten. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld onze vermaarde yinkanas (experimentiële lessen), incidentele evenementen als Fallas of Kerst en lessen op het strand in de zomer die geliefd zijn bij onze studenten.' 

Hispania heeft de ST Star Award verschillende keren gewonnen. Kun je meer vertellen over deze internationale prijs en de criteria?

Uitreikin ST STar Award aan taalschool Hispania  Borrel studenten Hispania in Valencia

 
'De ST Star Award is de meest prestigieuze prijs in de educatieve toerismesector. Professionele bureaus stemmen voor scholen Spaans in Spanje en Latijns-Ameria en vice versa, een wederzijde erkenning dus.

'Onze school heeft de ST Star Award drie keer gewonnen'


Onze school mocht de ST Star Award al drie keer gewonnen: in 2017, 2016 en 2015. Het is voor ons een grote eer en een grote motivatie om onze manier van werken voort te zetten.' 

Welk advies heb je voor studenten die op zoek zijn naar huisvesting in Valencia?

'Onze school kan verschillende soorten accommodaties verzorgen. Voor studenten die gaan voor een volledige taal- en cultuuronderdompeling adviseren we een verblijf bij een van onze gastgezinnen, met de opties halfpersion en volpension. Verder bieden we de optie van een gedeeld appartement met de mogelijkheid om extra's toe te voegen zoals airconditioning of een eigen toilet, ideaal voor studenten die volledige onafhankelijkheid wensen en het tegelijkertijd leuk vinden om nieuwe internationale contacten op te doen. Ook kunnen we je helpen met reserveringen voor een verblijfplaats aan de universiteit en aanbevelingen voor hotels of hostels.' 

Tenslotte, studenten die op zoek zijn naar een taalschool in Spanje, waarom zouden zij juist voor Hispania en Valencia moeten kiezen? 

'Onze school Hispania bevindt zich in Valencia aan de mediterrane kust. Valencia is een fantastische stad met een hoge levenskwaliteit. De stad kent een rijke historie en enorm veel cultuur en vermaak, en er zijn stranden waar het het hele jaar goed toeven is dankzij het klimaat. Valencia is groot genoeg om je nooit te vervelen. Tegelijkertijd zijn de afstanden niet enorm waardoor je je makkelijk met de fiets of te voet kunt verplaatsen. 
 
En waarom Hispania, als taalschool Spaans? Vanwege haar hoge kwaliteit onderwijs en menselijkheid. De onderscheidende factor in onderwijsmethodiek: de methode Hispania, erkend door Instituto Cervantes en Eaquals, Excellence in Language Education. Naast het leren van Spaans vinden studenten bij ons een plaats die liefde en passie voor de Spaanse taal en cultuur en een zeer positieve levenshouding ademt.'

Zoeken

zoekwoord(en)
categorie
 
vind-een-taalschool

Blog

Terug naar...

Startpagina