Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Hispania: passie voor studenten en de Spaanse taal en cultuur

We spreken met Kerstin Firnges om meer te weten komen van het gepassioneerde Hispania uit Valencia. Kerstin weidt uit over de unieke filosofie van de taalschool, het internationale karakter van de school en de ST Star Award die Hispania al verscheidene keren wist te bemachtigen.  
 
Het doel van Hispania is om een ideale school te zijn. Kun je ons meer vertellen over jullie filosofie en manier van werken? 

Studenten taalschool Hispania in Valencia  Uitstapje avond taalschool Hispania in Valencia
 
'Om een perfecte school te kunnen zijn, houden we rekening met de aanbevelingen van de docenten en de studenten. Het doel daarbij is om de kwaliteit van de docenten en bovenal de menselijke kwaliteit te laten overheersen. Het is altijd ons idee geweest om een levensfilosofie te ontwikkelen waarin menselijkheid, tolerantie en positiviteit aoorop staan. Sinds het prille begin van onze school is de groei van het aantal studenten niet meer gestopt - Hispania zich ontwikkeld tot één van de populairste taalscholen van Spanje. Maar ondanks die snelle groei heeft de school haar aangename, familiaire en ontspannen sfeer altijd weten te behouden. 

Het team van Hispania staat altijd klaar om studenten te helpen, zowel met het eigen maken van de Spaanse cultuur en levenswijze als met praktische zaken. Hispania is een internationale school waar studenten mensen uit heel de wereld kunnen ontmoeten die niet zelden vriendschappen voor het leven opleveren! 

'Onze docenten vormen een sleutelpositie in ons succes'


Onze docenten vormen een sleutelpositie in ons succes. Ze zijn allen natives, academisch geschoold en kennen als specialiteit het onderwijzen van Spaans als buitenlandse taal. Bovendien zijn ze gevormd in onze lesmethodiek en hebben ze zonder uitzondering enorm veel passie voor het onderwijzen van Spaans. Een goede graadmeter voor de effectiviteit van de lesmethodiek van Hispania is het slagingspercentage van 90% voor het jaarlijkse DELE examen.'

Hispania ontvangt jaarlijks 2500 studenten. Kun je ons meer vertellen over de nationaliteiten en leeftijden die jullie ontvangen? En wat is bijvoorbeeld jullie populairste cursus?

'We zijn zeer verheugd met onze constante groei sinds 2002. Het afgelopen jaar ontvingen we ruim 2500 studenten uit 82 verschillende landen. Dat zorgt voor een zeer multiculturele ambiance op onze school. 
 
'Het afgelopen jaar ontvingen we ruim 2500 studenten uit 82 verschillende landen'
 
Onze groepslessen zijn bedoeld voor volwassenen. Hoewel de meeste studenten die wij ontvangen tussen de 18 en 35 jaar zijn, is er geen enkele leeftijdslimiet op onze school. De lessen zijn afgestemd op het niveau van de studenten en daarbij zorgen we voor een minimum aantal mensen met dezelfde nationaliteit in de klas. 

Onze populairste cursus is Intensivo Plus van 20 lesuren Spaans per week. Deze cursus stelt je in staat om snel vorderingen te maken. Tegelijkertijd houd je voldoende tijd over voor vrije tijd en onze activiteiten die je geleerde buiten de aula in de praktijk laten brengen. Onze wandeltour op maandag door het historisch centrum van Valencia is een van onze populairste activiteiten. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld onze vermaarde yinkanas (experimentiële lessen), incidentele evenementen als Fallas of Kerst en lessen op het strand in de zomer die geliefd zijn bij onze studenten.' 

Hispania heeft de ST Star Award verschillende keren gewonnen. Kun je meer vertellen over deze internationale prijs en de criteria?

Uitreikin ST STar Award aan taalschool Hispania  Borrel studenten Hispania in Valencia

 
'De ST Star Award is de meest prestigieuze prijs in de educatieve toerismesector. Professionele bureaus stemmen voor scholen Spaans in Spanje en Latijns-Ameria en vice versa, een wederzijde erkenning dus.

'Onze school heeft de ST Star Award drie keer gewonnen'


Onze school mocht de ST Star Award al drie keer gewonnen: in 2017, 2016 en 2015. Het is voor ons een grote eer en een grote motivatie om onze manier van werken voort te zetten.' 

Welk advies heb je voor studenten die op zoek zijn naar huisvesting in Valencia?

'Hispania heeft voor iedere student een accommoatie naar wens. Voor wie gaat voor een volledige taal- en cultuuronderdompeling is het gastgezin een must. Maar je kunt ook gaan voor een gedeeld appartement en dat biedt bijvoorbeeld de opties airconditioning of je eigen toilet. Ideaal natuurlijk voor wie helemaal vrij wil zijn maar tegelijkertijd nieuwe internationale contacten wilt opdoen. Maar we kunnen je ook helpen met huisvesting in de universiteit of met aanbevelingen voor hotels en hostels.' 

Tenslotte, studenten die op zoek zijn naar een taalschool in Spanje, waarom zouden zij juist voor Hispania en Valencia moeten kiezen? 

'Onze school Hispania bevindt zich in Valencia aan de mediterrane kust. Valencia is een fantastische stad met een hoge levenskwaliteit. De stad kent een rijke historie en enorm veel cultuur en vermaak. Dankzij het klimaat van Valencia is het er het hele jaar goed toeven aan de stranden. Valencia is groot genoeg om je nooit te vervelen, maar tegelijkertijd zijn de afstanden niet te groot en daarom kun je je hier makkelijk met de fiets of te voet verplaatsen. 
 
En waarom Hispania als taalschool Spaans kiezen? In de eerste plaats vanwege de hoge kwaliteit onderwijs en menselijkheid. We zijn onderscheidend met onze onderwijsmethodiek: de methode Hispania - erkend door Instituto Cervantes, Eaquals en Excellence in Language Education. Studenten vinden bij Hispania een omgeving met liefde en passie voor de Spaanse taal en cultuur én met een zeer positieve levenshouding!'Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring