Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Duurzaam overnachten: 7 tips

Wanneer je hebt besloten naar welk Spaanstalig land je op reis wilt, kunnen de voorbereidingen beginnen. Er moet natuurlijk van alles geregeld worden, waaronder ook accommodaties. Tegenwoordig wordt er steeds vaker rekening gehouden met het milieu, en meer en meer organisaties of gemeentes willen energie verspilling tegengaan. Denk aan eco-vriendelijke ressorts of hotels, organische boerderijen, groene B&B's en nog veel meer. Niet alleen help je hiermee het milieu een handje, het is ook nog eens super hip


Wil jij graag je steentje bijdragen bij het behoud van de prachtige natuur en cultuur in jouw favoriete plek in Spanje of Latijns-Amerika? Bekijk dan de volgende 5 tips voor duurzaam overnachten zodat je zonder schuldgevoel kunt genieten van jouw verblijfplek.

1. Verblijf in eco-vriendelijke accommodaties

Voor je vertrek kun je deze gemakkelijk online opzoeken, en jouw favoriete plek meteen boeken. Je weet zeker dat een bepaalde plek duurzaam is, wanneer het  volgens de GSTC  criteria (Global Sustainalble Tourism Council) gecertificeerd is. Gelukkig zijn steeds meer plekken tegenwoordig "groen". Het zal dus niet moeilijk zijn om wat te vinden.

2. Ga bewust om met je hotelkamer

Wanneer je toch in een hotel verblijft, gebruik je handdoeken dan meerdere dagen achter elkaar, sla de lift over, neem korte (lauwe) douches en maak geen onnodige energiekosten door de verwarming of lichten aan te laten staan.

3. Denk na over de materialen die je bij je hebt

Zorg dat je alleen maar biologische afbreekbare verpakkingen meeneemt, om bijvoorbeeld je shampoo en andere toiletartikelen in te doen. Op deze manier maak je geen onnodig gebruik van plastic en kun je keer op keer gebruik maken van dezelfde items door deze te hervullen.

4. Eet duurzaam

Dat wil zeggen; alleen maar lokale, verse en seizoensgebonden producten. Dit doe je al heel gemakkelijk, door je producten in te slaan bij lokale (boeren) markten. Door bijvoorbeeld groenten en fruit te eten die op dat moment voorhanden zijn, zorg je ervoor dat je voedsel eet wat uit de streek komt en geen lange afstanden af heeft gelegd voordat het op je bord terecht kwam.

5. Scheid je afval

Gooi je afval niet zomaar allemaal bij elkaar wanneer je in een hotel verblijft. Je kunt het in de meeste hotels ook gewoon scheiden. Je moet hier misschien even naar op zoek, maar het scheelt wel écht voor het milieu.

6. Verken de omgeving nabij je hotel op verantwoorde wijze

Neem de fiets, de step, of ga lopend op onderzoek. Mocht je echt langere afstanden moeten afleggen, kies er dan eerder voor om de lokale bus te nemen, dan bijvoorbeeld een taxi. Wanneer dat laatste toch noodzakelijk is, overweeg dan of je de taxi kunt delen met andere mensen.

7. Informeer bij je reisorganisatie

Wil je met een reisorganisatie op vakantie? Check bij hen dan van tevoren in hoeverre zij werken met duurzame accommodaties zodat je hier eventueel je keuze nog op kunt baseren. 

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om zo duurzaam mogelijk te overnachten. Overweeg dit dan ook zeker tijdens je volgende reis naar de Spaanstalige wereld, en ga bewust en verantwoord op reis!
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring