Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Blablablar: kleine persoonlijke taalschool in Culemborg

We spreken met Ellis Bijlmakers over haar taalschool en vragen naar nuttige tips die van pas kunnen komen bij het leren van Spaans. 

Waarom zouden cursisten juist bij Blablablar een taalcursus moeten volgen?
 
'Blablablar is een kleine taalschool in Culemborg. De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal vijf cursisten. Dit betekent dat elke deelnemer op z'n eigen tempo kan leren en dat ik iedereen veel persoonlijke aandacht geef. Echt maatwerk dus. Verder besteed ik in de lessen veel aandacht aan conversatie, vanaf les 1 voor beginners spreek je al Spaans! Ook draag ik graag mijn liefde over voor alles wat met de cultuur van Spanje en Latijns-Amerika te maken heeft. Wat ook leuk is om te weten: ik heb een tijdje in Spanje en in Midden-Amerika gewoond. Hierdoor kan ik cursisten die om verschillende redenen Spaans leren, goed op weg helpen.'
 
Jullie zijn gevestigd in Culemborg, waar komen jullie cursisten allemaal nog meer vandaan?
 
'Er komen vaak cursisten uit Tiel, Leerdam en Vianen. Verder nog uit omringende plaatsen zoals Beusichem, Maurik, Everdingen, Lienden, Geldermalsen, Schoonrewoerd en Zoelen.'
 
Tot slot, heb je nog leuke tips voor het leren van Spaans buiten de lessen om?
 
'Ja, zeker! Heel veel tips. Een kleine selectie:
 
1. Luister veel naar Spaanstalige muziek! Zelf heb ik tijdens mijn studie Spaans avonden lang naar - toen nog - cassettebandjes en lp's van bijvoorbeeld Mercedes Sosa geluisterd. Steeds weer de muziek stopzetten en opnieuw luisteren 'wat zingt ze nu precies?'. Tegenwoordig kun je gewoon songteksten ('letras' in het Spaans) vinden op internet. 

'Steeds weer de muziek stopzetten en opnieuw luisteren'
 
2. Kijk Spaanse tv, of als je die niet hebt: kijk filmpjes op internet. Een leuk voorbeeld is de soapserie Mi vida loca van de BBC. Het is een serie maar tegelijkertijd een soap waarbij je spelenderwijs Spaans leert.
 
3. Lees alles wat los en vast zit in het Spaans. Leuk en handig hiervoor zijn de Lecturas Graduadas: boekjes die op niveau zijn geschreven, speciaal voor mensen die Spaans leren. Een leuke serie is: Pepe Rey of Lola Lago.
 
4. Reis vooral lekker vaak naar Spaanstalig gebied en ¡habla! ("praat!").'
 
Bekijk hier de contactgegevens van taalschool Blablablar.Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring