Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


De 4 leukste zomerfestivals met een Spaans tintje!

De zomer is volop bezig en de meeste koffers zijn al gepakt. Droom jij ook van een zonnige vakantie in een Spaanstalig land maar heb je nog geen reis gepland? Wees dan niet getreurd want ook in Nederland kun je het beste van Spanje en Latijns-Amerika beleven! Wat is er nu mooier dan op een zwoele zomeravond in het Nederlandse zonnetje te genieten van Spaanstalige films, Spaanse tapas of Latijns-Amerikaanse dans en muziek? Wij zetten de vier leukste Spaanse evenementen in eigen land voor je op een rijtje.  

(1) Spaanstalige films bij World Cinema Festival in Amsterdam 
 

 
Wat? 

In Amsterdam wordt alweer een aantal jaar World Cinema Festival gehouden. De films zijn afkomstig uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen zoals Uruguay, Argentinië, Mexico, Chili en Bolivia. Elk jaar besteedt het festival extra aandacht aan de cinema van één of twee bepaalde landen. 

Voor wie? Liefhebbers van Spaanse en Latijns-Amerikaanse cinema
 
Wanneer? Van donderdag 16 t/m zondag 25 augustus 2018

Waar? De reguliere filmvertoningen vinden plaats in filmtheater Rialto te Amsterdam (Ceintuurbaan 338). Ook zijn er openluchtvoorstellingen op locaties als het Marie Heinekenplein, het Vondelpark Openluchttheater en de Bijlmerbios. 


(2) Dias Latinos in Amersfoort


 
Wat? 

Dias Latinos is een festival dat het centrum van Amersfoort volledig hult in Latijns-Amerikaanse sferen. Denk dan aan muziek, zang, dans, film, eten, drinken, poëzie en exposities. 

Voor wie? Voor iedereen met interesse voor de Latijns-Amerikaanse cultuur
 
Wanneer? Vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli 2018
 
Waar? Op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort

(3) Flamenco Festival Rotterdam

Zomerfestival Flamenco Festival Rotterdam

 
Wat? 

In Rotterdam wordt met Flamenco Festival Rotterdam een onvervalst Spaans feestje gevierd. Natuurlijk veel flamenco van hoge kwaliteit, maar ook tapas, paella, vinos, workshops, kinderactiviteiten en meer. 

Voor wie? Liefhebbers van flamenco en Spanje. 
 
Wanneer? Zaterdag 23 augustus 2018
 
Waar? Terrein Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam 

(4) Feria Latinoamérica in EindhovenWat? 

Feria Latinoamérica is een jaarlijks festival waarbij latino’s hun gevarieerde cultuur en rijkdom aan Nederland tonen met veel kleur, muziek, dans en gastronomische lekkernijen. Er zijn kraampjes met informatie over de verschillende Spaanstalige landen, een klederdrachtshow, muziek, dansvoorstellingen, Latijns-Amerikaanse hapjes en diverse kinderactiviteiten. 

Voor wie? Jong en oud met interesse voor Latijns-Amerikaanse cultuur.
 
Wanneer? Zondag 8 juni 2018 van 11:00 tot 23:00 uur
 
Waar? In Sportcomplex Eindhoven Noord (Vijfkamplaan 12, Eindhoven)
 

Check altijd de websites van de evenementen voor de laatste updates!
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring