Cíes eilanden

Voor de kust van Vigo liggen drie kleine eilanden in de vorm van een halve maan. De stranden zijn schitterend en worden niet zonder reden steevast aangeduid als Caribische eilanden. Van juni tot september varen er boten vanuit Vigo; 18,50 euro.

Cruise Terminal Vigo

De cruise terminal is een fijn gebied om te wandelen en te genieten van het maritieme leven van Vigo. Vanaf het dak van de mall kijk je uit op de vissershaven en de cruise terminal. Het is ook een aanrader om de pier af te lopen iets voorbij het park. 

Castro heuvel

Vanuit het oude centrum loop je vrij rap naar de Castro heuvel. Boven wacht je een mooi park, een 17e eeuws kasteel en een weids uitzicht over de verbluffende natuurlijke haven van Vigo.

Beelden van Francisco Leiro

In Vigo staan een aantal in het oog springende beelden van de Galicische beeldhouwer Francisco Leiro. Op het Puerta del Sol vind je El Sireno, die een kruising mens-vis verbeeldt. Opvallende verschijning is ook El Nadador (de zwemmer), te vinden in het gebied van de Cruise Terminal.

Granieten gebouwen

In het oude centrum staan een aantal in het oog springende granieten gebouwen, de steensoort van Galicië. De meeste van die gebouwen kwamen tot stand eind 19e, begin 20e eeuw, een tijdperk van eclecticisme en modernisme. Een van die emblematische gebouwen is het imponerende Bonín gebouw.

La Alameda

Aan en rondom het fraaie Compostela park ligt een chique wijk met statige huizen.  In dit gebied vind je ook een aantal betere koffiehuizen en restaurants.

Rande Brug

Geopend in 1978 was Puente de Rande de langste brug ter wereld. De brug is uitgegroeid tot het symbool van de riviertrechter van Vigo. De totale lengte bestrijkt 1604 meter.Terug naar introductie Vigo


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring