Zócalo Veracruz

Het sfeervolle hoofdplein van Veracruz, officieel Plaza de Armas geheten, is de hoofdattractie van de havenstad. Omgeven door drie arcades telt het plein vier fonteinen. Aan het plein staan de kathedraal en het gemeentehuis. Tot de attracties mogen ook de Mexicaanse orkestjes gerekend worden die vooral 's avonds van zich laten horen.

Castillo de San Juan de Ulúa

Hernán Cortés gaf in 1519 opdracht tot het bouwen van het fort vanwege de voortdurende stroom piratenaanvallen. Het fort werd oorspronkelijk gebouwd op San Juan de Ulúa, een eiland dat inmiddels is verbonden met het vaste land middels een dam. Een gedeelte van het fort heeft lange tijd als gevangenis gediend en was berucht in heel Mexico. Tijdens het bewind van Porfirio Díaz werden hier politieke gevangenen opgesloten. 

Acuario de Veracruz

Het belangrijkste aquarium van Mexico en naar verluid ook van Latijns-Amerika. Je kunt er onder meer haaien en zeeschildpadden zien zwemmen. Acuario de Veracruz bevindt zich op 2 kilometer van het centrum van de stad aan de waterzijde. 

Faro Carranza

Aan de Malecón staat Faro Carranza dat zowel een vuurtoren, museum als een aantal overheidsdiensten herbergt. Het gebouw in neoklassieke stijl werd in 1910 door president Porfirio Díaz ingewijd. 

Torre de Pemex

Naast Faro Carranza staat een karakteristiek gebouw uit 1952 dat onmogelijk te missen is in het havengebied: Torre de Pemex

Playa de Hornos

Dit strand is te vinden bij het aquarium en het staat bekend als een veilig zwemgebied. 

Playa Villa del Mar

Op 500 meter van Hornos vinden we het populaire Playa Villa del Mar dat is uitgerust met toeristische voorzieningen. 

Playa Martí

Playa Martí vinden we tussen Veracruz en Bocas del Ríos. Populaire activiteiten hier zijn voetvolley en beachvolleybal.

 

 

Terug naar introductie Veracruz


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring