Cerro Concepción

Zich uitstrekkend over de heuvels Concepción en Alegre is Cerro Concepción één van de  grote trekpleisters van Valparaíso. De huizen in deze wijk hebben fel gekleurde gevels en zijn spectaculair tegen een heuvel aangebouwd. De wijk werd grotendeels gebouwd door Engelse en Duitse migranten aan het begin van de 19e eeuw in Victoriaanse stijl. 

Ascencor Concepción

Om bij Cerro Concepción te komen kun je de oudste lift van de stad nemen: Ascencor Concepción, ook bekend als Ascensor Turri. De lift uit 1883 is één van de mooiste ascencores van de stad waarvan Valparaíso er ooit dertig telde. Tegenwoordig zijn er nog tien ascensores in gebruik die zijn uitgegroeid tot toeristische attracties. Over het algemeen zijn het twee houten of metalen wagentjes die gelijktijdig bewegen in tegenovergestelde richting. Vanuit het vlakke stadscentrum klimmen ze zo de steile heuvels op. Het instappunt van Ascencor Concepción is te vinden op de hoek van de straten Prat en Carreño tegenover de klokkentoren Reloj Turri.

La Sebastiana Museum

Bovenop een heuvel staat La Sebastiana. Dat is de voormalig woning van Pablo Neruda. De beroemde Chileense dichter woonde er vanaf 1959 tot zijn dood in 1973. Het schitterende uitzicht was een ware inspiratiebron voor Neruda. Inmiddels is het een museum en met een informatief audiosysteem kun je het gebouw van vijf etages grondig verkennen.  

Iglesia Matriz

De historische kern van Valparaíso bevindt zich rondom Plaza Matriz. Het herkenningspunt hier vormt het symbolische Iglesia Matriz. Deze kerk kent sinds 1842 de status van nationaal monument. Als gevolg van piraten en aardbevingen is het al weer de vierde kerk die op deze plek verrees sinds de bouw van de eerste kapel in 1559. 

 
 

Terug naar introductie Valparaíso


Reisbestemmingen Chili

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring