CATI
Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza (CATIE) is een tropisch landbouwcentrum waar je van alles te weten kunt komen over planten afkomstig vanuit over heel de wereld. Zo zijn er honderden cacaosoorten en wel duizenden koffiesoorten. Het centrum ligt op 4 km van Turrialba en de entree bedraagt 10 dollar. 

Parque Nacional Volcán Turrialba
Dit nationale park ligt op 24 km ten noordwesten van Turrialba. Het park (1577 ha) herbergt de 3340 m hoge Turrialbavulkaan. 

Monumento Nacional Guayabo
Deze archeologische vindplaats ligt op 19 km ten noorden van Turrialba. Bijzonder is dat alleen op deze plek precolumbiaanse bouwwerken in Costa Rica zijn gevonden. Dat maakt een bezoek al interessant, maar houd er wel rekening mee dat je het niet kunt vergelijken met de bekende Mexicaanse vindplaatsen. 

Turrialtico 
De grote attractie van dit hotel is het uitzicht op de groene Turrialba vallei dat wordt aangemerkt als een van de fraaiere panorama's van Costa Rica. En dat is de reden dat veel raftgroepen het terras aandoen. Turrialtico ligt op 10 km van Turrialba. 

 

Terug naar introductie Turrialba


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring