Parque Nacional Volcán Turrialba

Gelegen op 24 km ten noordwesten van Turrialba herbergt dit nationale van 1577 ha de 3340 m hoge Turrialbavulkaan. De tocht naar de vulkaan is fraai maar pittig. Houd rekening met weinig voorzieningen. En soms is het park vanwege de veiligheid gesloten. 

CATIE

Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza (CATIE) is een tropisch landbouwcentrum. Je kunt er van alles te weten komen over planten afkomstig vanuit over heel de wereld. Zo zijn er honderden cacaosoorten en wel duizenden koffiesoorten. Het centrum ligt op 4 km van Turrialba. 

Monumento Nacional Guayabo

Deze archeologische vindplaats ligt op 19 km ten noorden van Turrialba. Bijzonder is dat alleen op deze plek precolumbiaanse bouwwerken in Costa Rica zijn gevonden. Dat alleen maakt een bezoek al interessant. Maar vergelijk het niet met de bekende Mexicaanse vindplaatsen. 

Turrialtico 

De grote attractie van dit hotel is het uitzicht op de groene Turrialba vallei aangemerkt als een van de mooiste panorama's van Costa Rica. En dat is ook de reden dat veel liefhebbers van raften het terras aandoen. Turrialtico ligt op 10 km van Turrialba. 

 

Terug naar introductie Turrialba


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring