Plaza Mayor
Plaza Mayor is met afstand de bekendste bezienswaardigheid van Trujillo. Het kloppend hart van de stad, vaak aangemerkt als een van de fraaiste pleinen van Spanje, wordt omringd door paleizen, kerken en restaurants met terrassen. Midden op het plein staat een groot bronzen standbeeld van Francisco Pizarro ontworpen door de Amerikaanse beeldhouwer Carlos Rumsey.

Palacio de la Conquista
In de zuidwesthoek van het centrale plein vinden we Palacio de la Conquista dat wordt aangemerkt als het mooiste herenhuis van Trujillo. Het paleis werd bekostigd door Hernando Pizarro, de broer van de beroemde veroveraar van Peru. Een bijzonder detail op de gevel vormen de hoofden van de broers en hun Incavrouwen.

Iglesia de Santiago
Oudste kerk van Trujillo, gebouwd tegen de muren van de Puerta de Santiago, een van de 42 stadspoorten van Trujillo. De kerk stamt uit de 13e eeuw.
 
Iglesia de Santa María la Mayor
Aangemerkt als de interessantste en belangrijkste kerk van de stad. Iglesia de Santa María bevindt zich op een heuvel voorbij de poort. De kerk stamt oorspronkelijk uit de 13e eeuw maar werd in de 16e eeuw gerestaureerd in gotische stijl. Als je de toren beklimt dan wacht je een uitzicht over Trujillo en de omringende vlakten.

Palacio de Juan Pizarro de Orellano
Dit herenhuis bevindt zich ten westen van de Plaza Mayor. Neem zeker een kijkje binnen voor de fraaie 16e eeuwse gewelfde patio. 
 
Castillo
Dit imposante 12e eeuwse fort stamt uit de Moorse tijd waar na de reconquista christelijke elementen aan werden toegevoegd. Het huidige kasteel omvat zeven torens en van de oorspronkelijk zeven poorten zijn er nog vier intact. Door een van deze poorten arriveerden in 1479 het katholieke koningspaar voordat een historisch vredesakkoord met Portugal werd getekend. Je kunt naar binnen (entree 1,40 euro) waar je boven een groots uitzicht wacht over Trujillo en het achterland. 
 
 
 
 

Terug naar introductie Trujillo


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring