Plaza Mayor

Aan en rondom Trinidad's centrale plein waar de meeste straten op uitkomen vind je de meeste bezienswaardigheden. Aan de Plaza Mayor bevinden zich verschillende musea gevestigd in herenhuizen die toebehoorden aan de rijkste families van de stad. 

Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad

Deze kerk uit 1892 (aan de noordoostzijde van het oplopende plein) is een van de meest gefotografeerde gebouwen van de stad. Een grote bezienswaardigheid in de kerk is een houten beeld. Afkomstig uit Spanje was Señor de la Vera Cruz eigenlijk bestemd voor Mexico.  

Museo Histórico Municipal

In 1812 gebouwd voor de familie Brunet wordt dit gebouw dat bekend staat als Palacio Brunet vaak het mooiste huis van Trinidad genoemd.  Het museum telt 14 kamers die gevuld zijn meubels en voorwerpen van de rijke families van Trinidad.

Museo Romántico

Dit herenhuis behoorde toe aan Ortiz de Zúñiga. Een slavenhandelaar die later burgemeester van Trinidad werd. Ook dit pand kent een mooi koloniaal interieur. 

Museo de Arquitectura Trinitaria

Museo de Arquitectura Trinitaria (aan de zuidoostkant van de Plaza Mayor) vertelt het verhaal van Trinidad's architectonische geschiedenis. Nog preciezer, het toont de inrichting van de bovenklasse van Trinidad gedurende de 18e en de 19e eeuw. Het pand bestond oorspronkelijk uit twee huizen die toebehoorden aan de suikerbaron Saturnino Sánchez Iznaga. 

Iglesia y Convento de San Francisco

Deze mooie kerk uit 1730 springt vooral in het oog vanwege zijn klokkentoren. Het enige oorspronkelijke deel dat bewaard is gebleven. In het klooster zit een niet alledaags museum gevestigd: Museo de la Lucha Contra Bandidos. In het museum zijn foto's, landkaarten, wapens en andere objecten te bezichtigen van de strijd tegen de 'bandieten'. Antirevolutionaire groepen die vochten tegen het Castro-regime vluchtten na 1959 de Sierra del Escambray in. Vanuit de klokkentoren kijk je uit op de Plaza Mayor, de landelijke omgeving en de kust. 

Valle de los Ingenios

Op 12 kilometer ten noordoosten van Trinidad is de Valle de los Ingenios gelegen. Unesco werelderfgoed. Naast natuurschoon zijn er overblijfselen uit de tijd van de suikerrietvelden waaronder ruïnes van suikerfabrieken en slavenhutten. Een van de grote bezienswaardigheden is de 45 meter hoge toren van de Iznagaplantage. Niet alleen om de slaven in de gaten te houden maar ook om het begin en het eind van de werkdag aan te kondigen Je kunt er op uiteenlopende manieren heen gaan vanuit Trinidad. Met een stoomtrein of per fiets of te paard gaan. 

Playa Ancón

Dit mooie strand met 5 kilometer wit zand ligt in het zuidelijk deel van het schiereiland Ancón. Goede toeristische voorzieningen en snorkel- en duikplekken voorhanden. 


 

Terug naar introductie Trinidad


Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring