Torre de el Salvador
Vaak aangemerkt als de fraaiste mudéjarartoren. De 14e eeuwse toren is bedekt met complexe patronen van gekleurde tegels wat zorgt voor een verbluffend resultaat. De toren kan beklommen worden.  

Torre de San Martin
Deze toren, de noordwestelijke toegangspoort tot de oude stad, doet nauwelijks onder voor de Torre de el Salvador. De toren werd in 1316 voltooid en ging in de 16e eeuw deel uitmaken van de stadspoort. 

Mausoleo de los Amantes de Teruel
Voor de Spaanse Romeo en Juliet zet je koers naar de Mausoleo de los Amantes. In dit mausoleum bevinden zich de beelden en de graven van de geliefden uit Teruel: Isabel en Juan Diego. 

Kathedraal
Ook de kathedraal is uitgerust met een zeer fraaie 13e eeuwse Moorse toren. Binnen is het versierde plafond uitgerust met meesterlijk houtsnijwerk een trekpleister.
 
Escalinata de Teruel
Deze niet te missen trap, met twee torens, in de vorm van een gebouw is vervaardigd in pure mudéjarstijl. Let ook op de afbeelding van de Amantes. Beneden ligt een bescheiden parkje. 

Museo Provincial
Dit goed aangeschreven museum kent een imposante collectie keramiek waar Teruel bekend om staat. Museo Provincial is gevestigd in een statig herenhuis. 

Plaza del Torico en Fuente del Torico
Aan dit plein staat een bekend fontein met daarop een stier, het embleem van de stad. 

Terug naar introductie Teruel


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring