Torre de El Salvador

Vaak aangemerkt als de fraaiste mudéjar-toren van Teruel. De 14e eeuwse toren is bedekt met complexe patronen van gekleurde tegels wat zorgt voor een verbluffend resultaat. Je kunt de toren beklimmen. Binnen bevinden zich een paar kamers en een kleine tentoonstelling. Entree 3 euro.

Torre de San Martín

Deze noordwestelijke toegangspoort tot de oude stad doet nauwelijks onder voor de Torre de El Salvador. De toren werd in 1316 voltooid. In de 16e eeuw ging ze deel uitmaken van de stadspoort. 

Mausoleo de los Amantes de Teruel

Voor de Spaanse Romeo en Juliet zet je koers naar de Mausoleo de los Amantes. In dit mausoleum bevinden zich de beelden en de graven van de geliefden uit Teruel: Isabel en Juan Diego. 

Kathedraal Teruel

Ook de kathedraal van Teruel is uitgerust met een zeer fraaie 13e eeuwse Moorse toren. Binnen is het versierde plafond uitgerust met meesterlijk houtsnijwerk een trekpleister.
 

Escalinata de Teruel

Deze niet te missen trap die is uitgerust met twee torens in de vorm van een gebouw, is vervaardigd in pure mudéjar-stijl. Let ook op de afbeelding van 'de geliefden'. Beneden ligt een bescheiden parkje. 

Museo Provincial

Dit goed aangeschreven museum kent een imposante collectie keramiek waar Teruel bekend om is. Museo Provincial is gevestigd in een statig herenhuis. 

Plaza del Torico en Fuente del Torico

Aan dit plein staat een bekend fontein met daarop een stier, het embleem van de stad. 


Terug naar introductie Teruel


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring