Parque Nacional del Teide
Nationaal Park El Teide, Unesco Werelderfgoed, trekt jaarlijks ruim 3 miljoen bezoekers. In dit park bevindt zich El Telde, met 3718 meter de hoogste berg van Spanje

Santa Cruz de Tenerife
De hoofstad van Tenerife beschikt over een fraai historisch centrum. Een ander wapenfeit is een mooi zandstrand op 7 kilometer in noordelijke richting. Het interessante Museo de la Naturaleza y el Hombre toont Guanchemummies en het kanon waarmee de arm van de Britse admiraal Nelson is afgeschoten. Uitblazen en ontspannen kan in het Parque Munipal García Sanabria. 

Puerto de la Cruz 
Puerto de la Cruz is de belangrijkste haven van Tenerife. Tot de attracties van Puerto de la Cruz behoren oude gebouwen en botanische tuinen. 

Candelaria
Dit zeestadje staat vooral op de kaart vanwege het beeld van de Heilige Maagd, de beschermheilige van de Canarische Eilanden. 

La Laguna
De tweede stad van Tenerife maakt deel uit van de Unesco Werelderfgoedlijst. Daarnaast is het een levendige studentenstad met een goed uitgaansleven. 

Montes de Anaga
Wie houdt van wandelen en verkoeling zoekt, trekt naar Montes de Anaga. Dankzij het vochtige klimaat zijn de bergen groen en rijk aan planten en vogels. 

 

Terug naar introductie Tenerife


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring