Puerta de Jerez en de stadsmuren

Deze toegangspoort in mudejar-stijl is de voordeur van het kleine, maar niet te versmaden centrum van Tarifa. De poort is verbonden met de stadsmuren die deels nog in tact zijn. Puerta de Jerez werd gebouwd na de Reconquista op de Moren. Vanuit de Calle Calzadilla heb je een fraaie blik op de stadsmuren.  

Castillo Guzmán el Bueno

Het oude kasteel Guzmán El Bueno werd oorspronkelijk gebouwd om in de Moorse periode indringers buiten de deur te houden. In 1296 veroverden de christelijke troepen het fort. De naam van het kasteel verwijst naar de lokale held Guzmán, alias El Bueno (De Goede). Gedurende de Moorse belegering in 1292 werd zijn 9-jarige zoon ontvoerd en alleen bij overgave zou zijn leven gespaard worden. Guzmán gaf hier echter niet aan toe en zou zelfs zijn eigen dolk naar beneden gegooid hebben voor de executie. Vanaf het kasteel kijk je uit over de haven, de stranden en bij helder weer zelfs op de bergen van Marokko. 
 

Plazuela del Viento

 Zowel een tuin als een mirador bevindt Plazuela del Viento zich aan de Oceaanzijde op loopafstand van het oude stadscentrum. Een mooie plek om foto's te schieten van de Straat van Gibraltar en Afrika. 
 

Mirador del Estrecho

Op zes kilometer ten noordoosten van Tarifa ligt Mirador del Estrecho.  Dit spectaculaire uitzichtpunt kijkt uit op de Straat van Gibraltar en Afrika en bij helder weer zelfs op Ceuta en Tánger. De afstand tussen dit uitkijkpunt en Afrika is dan ook maar 15 kilometer. Mirador del Estrecho ligt aan aan de N-340 en beschikt over een parkeerplaats, een restaurantje en verscheidene kijkers.
 

Iglesia de San Mateo  

De belangrijkste kerk van Tarifa werd gebouwd op de restanten van de oude moskee. Verondersteld wordt dat de bouw in 1506 begon. De hoofdingang in barokke stijl uit 1774 werd ontworpen door architect Torcuato Cayón de la Vega.  

Stranden Tarifa

 
Playa Chica
Gelegen vlak bij de haven van Tarifa is Playa Chica het dichtstbijzijnde strand vanuit de stad. Het water is er helder en meestal kalm. Een prima plek dus voor zonnebaders en kinderen. 
 
Playa de los Lances
Playa de los Lances is een zeer uitgestrekt en breed strand. Buiten het hoofdseizoen heb je het strand zo'n beetje voor jezelf. Het strand is zeer geschikt voor beginnende surfers, net als kitesurfers die je hier veel ziet.

Playa de Valdevaqueros
Op 15 kilometer van Tarifa is Playa de Valdevaqueros gelegen. Het strand is 4000 meter lang en meer dan 100 meter breed. De wateren en de wind zijn bij uitstek geschikt voor surfers. Als je van Tarifa komt lopen, moet je een stukje door het water heen (via het riviertje Valle) om het strand te bereiken. Aan het strand liggen imposante zandduinen met daarachter een groot natuurgebied. Veel wind- en kitesurfers. Verder ook beach bars in de omgeving. 
 

Walvisexcursies

Dagelijks vertrekken er in het hoofdseizoen vanuit de haven van Tarifa walvis- en dolfijnexcursies. Er zijn kleine, middelgrote en grote boten waarvan sommige zijn uitgerust glazen bodems. De excursies zijn zeer informatief met enthousiast en deskundig personeel en kennen veelal een educatief doel. Bij de twee non-profit organisaties Whale Watch en FIRMM dienen de excursies van tevoren geboekt te worden (reken op 30 euro). Turmares is een commerciële organisatie die beschikt over een boot met een glazen bodem. 

Uitstapje Marokko

Vanuit Tarifa sta je met de snelle ferry binnen 35 minuten in Tanger. Bekend om haar medina en citadel. Tickets koop je in de haven van Tarifa. 

 
 
 

Terug naar introductie Tarifa


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring