Puerta de Jerez en de stadsmuren
Deze toegangspoort in mudejar-stijl is de voordeur van het kleine, maar niet te versmaden centrum van Tarifa. De poort is verbonden met de stadsmuren die deels nog in tact zijn. Puerta de Jerez werd gebouwd na de Reconquista op de Moren. Voor een blik op de stadsmuren kun je het best koers zetten richting de Calle Calzadilla.  

Castillo Guzmán el Bueno
Het oude kasteel Guzmán El Bueno werd oorspronkelijk gebouwd in de Moorse periode om indringers buiten de deur te houden. In 1296 voroverden de christelijke troepen het fort. De naam verwijst naar de lokale held Guzmán, alias El Bueno (De Goede). Gedurende de Moorse belegering in 1292 werd zijn 9-jarige zoon ontvoerd en alleen bij overgave zou zijn leven gespaard worden. Guzmán gaf hier echter niet aan toe en zou zelfs zijn eigen dolk naar beneden gegooid hebben voor de executie. Vanaf het kasteel kijk je uit over de haven, de stranden van Tarifa en bij helder weer zelfs op de bergen van Marokko. 
 
Plazuelo del Viento
Plazuelo del Viento is zowel een tuin als een mirador. Het bevindt zich aan de Oceaanzijde op loopafstand van het oude stadscentrum. Ook een mooie plek om foto?s te schieten van de Straat van Gibraltar en Afrika. 
 
Mirador del Estrecho
Op zes kilometer ten noordoosten van Tarifa ligt een spectaculair uitzichtpunt. Mirador del Estrecho biedt zeer fraaie vergezichten over de Straat van Gibraltar en Afrika en bij helder weer zijn zelfs Ceuta en Tánger zichtbaar. De afstand tussen dit uitkijkpunt en Afrika is dan ook maar 15 kilometer. Mirador del Estrecho ligt aan aan de N-340 en beschikt over een parkeerplaats, een restaurantje en verscheidene kijkers.
 
Iglesia de San Mateo  
De belangrijkste kerk van Tarifa werd gebouwd op de restanten van de oude moskee. Verondersteld wordt dat de bouw in 1506 begon. De hoofdingang in barokke stijl werd ontworpen door architect Torcuato Cayón de la Vega en werd in 1774 toegevoegd.  
 
Playa Chica
Playa Chica ligt vlak bij de haven van Tarifa en is daarmee het dichtstbijzijnde strand vanuit de stad. Het water is er helder en meestal kalm; een prima plek dus voor zonnebaders en kinderen. 
 
Playa de los Lances
Playa de los Lance is een zeer uitgestrekt en breed strand. Buiten het hoofdseizoen heb je het strand zo'n beetje voor jezelf. Het strand is ook zeer geschikt voor beginnende surfers, net als kitesurfers die er vaak te vinden zijn.
 
Playa de Valdevaqueros
Dit geïsoleerde, royale strand bevindt zich op 15 kilometer van Tarifa. Het strand is 4000 meter lang en meer dan 100 meter breed. De wateren en de wind zijn bij uitstek geschikt voor surfers. Als je van Tarifa komt lopen, moet je een stukje door het water heen (via het riviertje Valle) om het strand te bereiken. Aan het strand liggen imposante zandduinen met daarachter een groot natuurgebied.
 
Walvisexcursies
Dagelijks vertrekken er vanuit de haven van Tarifa walvis- en dolfijnexcursies. Er zijn kleine, middelgrote en grote boten waarvan sommige zijn uitgerust glazen bodems. De excursies zijn zeer informatief met enthousiast en deskundig personeel en kennen veelal een educatief doel. Bij de twee non-profit organisaties Whale Watch en FIRMM dienen de excursies van tevoren geboekt te worden (reken op 30 euro). Turmares is een commerciële organisatie die beschikt over een boot met een glazen bodem. 

Op excursie naar Marokko
Vanuit Tarifa sta je met de snelle ferry binnen 35 minuten in Tanger. Deze Marokkaanse plaats is o.m. bekend om haar medina en citadel. Tickets kun je in de haven van Tarifa kopen 

 
 
 

Terug naar introductie Tarifa


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring