Playa Tamarindo

Dit strand aan de monding van de Río Matapalo vormt de spil tussen de verschillende stranden aan de noordkust van Nicoya. Playa Tamarindo is een groot strand met uitstekende golven. Zowel gevorderde als beginnende surfers kunnen aan dit strand volop uit de voeten.  

Playa Grande

Playa Tamarindo grenst ten noorden aan Playa Grande. Het strand geldt als één van de beste surfstranden van Costa Rica. De gelijknamige badplaats herbergt de nodige boetiekhotels en luxe appartementen.  
 

Parque Nacional Marino Las Baulas

Zowel Playa Tamarindo als Playa Grande maken deel uit van Parque Nacional Marino Las Baulas (175 km²). Het nationale park op 20 km ten noorden van de plaats Tamarindo is vooral bekend als broedplaats voor zeeschildpadden. Maar het park herbergt ook prachtige witte zandstranden, wouden en exotische wilde dieren. 

Monkey Park

Een non-profit park die dieren helpt en waar je rondleidingen kunt volgen. Entree $15.

Sportieve activiteiten in Tamarindo

Tamarindo staat bekend als de bekendste surfbestemming van Costa Rica. En er zijn dan ook heel wat mogelijkheden om surflessen te volgen. Maar ook sportvissen behoort tot de specialiteiten van Tamarindo. 

Playa Naranjo

Verder noordelijk ligt Playa Naranjo. Dit afgelegen strand is geschikt voor o.m. paardrijden en fraaie wandelingen. Ook mountainbiken, in de nabijgelegen bergen, behoort tot de mogelijkheden. 

Playa Nosara

Omgeven door mangroven kun je aan dit brede strand ten zuiden van Tamarindo prima surfen, zwemmen en wandelen. Tot de attracties behoren ook haar verbluffende zonsondergangen.  
 
 
 

Terug naar introductie Tamarindo


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring