Playa Tamarindo
Dit strand aan de monding van de Río Matapalo vormt de spil tussen de verschillende stranden aan de noordkust van Nicoya. Playa Tamarindo is een groot strand met uitstekende golven. Zowel gevorderde als beginnende surfers kunnen aan dit strand uit de voeten.  

Playa Grande
Playa Tamarindo grenst ten noorden aan Playa Grande. Het strand is één van de beste surfstranden van Costa Rica. De gelijknamige badplaats herbergt o.m. boetiekhotels en luxe appartementen.  
 
Parque Nacional Marino Las Baulas
Zowel Playa Tamarindo als Playa Grande maken deel uit van Parque Nacional Marino Las Baulas (175 km²). Het nationale park op 20 km ten noorden van de plaats Tamarindo is vooral bekend als broedplaats voor zeeschildpadden. Maar het park herbergt ook prachtige witte zandstranden, wouden en exotische wilde dieren. 

Playa Naranjo
Verder noordelijk ligt Playa Naranjo. Dit afgelegen strand is geschikt voor o.m. paardrijden en fraaie wandelingen. Ook mountainbiken, in de nabijgelegen bergen, behoort tot de mogelijkheden. 

Playa Nosara
Dit brede strand ten zuiden van Tamarindo wordt  omgeven door mangroven. Je kunt er prima surfen, zwemmen, wandelen of genieten van verbluffende zonsondergangen.  
 
 
 

Terug naar introductie Tamarindo


Reisbestemmingen Costa Rica

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring