Iglesia Santa Lucía

Deze statige bescheiden kerk ligt aan het centrale plein van Suchitoto. Typerend voor Iglesia Santa Lucía (gebouwd in 1858) is de neoklassieke façade met zes Griekse zuilen in Ionische stijl. Een van de mooiste kerken van El Salvador.

Parque Central

Aantrekkelijk en schaduwrijk plein dat een eersteklas uitzicht biedt op Iglesia Santa Lucía. Op het plein bevindt zich ook een ambachtsmarkt met een verscheidenheid aan gerechtjes en drankjes. Aan het hoofdplein van Suchitoto vind je ook het toerismebureau.

Teatro de las Ruinas

In het culturele Suchitoto speelt dit kleine maar charmante en sfeerrijke theater een belangrijke rol. Direct na de entree van het theater loop je aan tegen een expositieruimte met schilderijen van lokale kunstenaars. De meeste voorstellingen zijn gratis. Ga naar het toerismebureau aan het centrale plein om je te informeren over de culturele activiteiten. 

Parque San Martín

Ten noordwesten van het theater vinden het rustieke Parque San Martín. Mensen zitten hier op bankjes onder bomen genieten van de rust en het uitzicht op het meer. Ook 's avonds een aangename plek om neer te strijken.

Barrio Santa Lucía

Barrio Santa Lucía (voorheen bekend als Barrio de los Indios) is een van de oudste wijken van de stad. In het verleden woonden hier veel ambachtslieden die zich bezighielden met aardewerk en weefsel. Let op de huisjes die kleiner zijn dan in de andere wijken.
 

Barrio Concepción

Het symbool van deze wijk (vroeger bekend als Barrio Condega) is een fruitmand wat staat voor de vruchtbaarheid en productiviteit van Barrio Concepción. De meeste huizen in deze wijk kijken uit op het Meer van Suchitlán.
 

Lago de Suchitlán 

Oorspronkelijk aangelegd als een reservoir om het gebied van water te voorzien. Inmiddels het meer dat 45 km lang en 10 km breed uitgegroeid tot een toeristische attractie. Voor toeristen zijn er verschillende recreatiemogelijkheden. Hiertoe behoren vissen, vogels spotten, varen per boot of kajak of genieten van zeevruchten. Er vaart ook een veerboot waarmee je de steden rondom het meer kunt bezoeken.
 

Cascada los Tercios

Deze 10 meter hoge waterval ligt in een ravijn op ongeveer een kilometer ten zuiden van Suchitoto. Bijzonder in geologisch opzicht zijn de kolommen van basalt die de wanden van de waterval fotogenieke maken. Goed om te weten. Om water te zien stromen kan de waterval het best in het regenseizoen bezocht worden. Maar ook zonder water blijft de waterval vanwege de geologische formatie het bezoeken waard. Comfortabele en stevige schoenen zijn aan te bevelen. 

  

 

Terug naar introductie Suchitoto


Reisbestemmingen El Salvador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring