Calle Aduana Vieja
Calle Aduana Vieja is een van de historische straten van Soria waar vroeger de adel woonde. In en rondom de straat liggen verschillende pleinen en bezienswaardigheden, zoals Plaza de San Clemente waaraan Palacio de los Ríos y Salcedo is gelegen, een adelijk paleis uit de 16 eeuw. 

Iglesia de Santo Domingo
Deze mooie romaanse kerk ligt nabij de Calle Aduana Vieja en werd gebouwd aan het einde van de 12e eeuw. Let in de façade op het roosvenster en de voorgevel die zegt: 'bijbel in steenwerk'. 

Concatedral de San Pedro
Een authentieke romaanse kerk uit de 16e eeuw die sinds 1959 de titel 'concatedral' draagt. De oorspronkelijke zou overigens al begin 12e eeuw zijn gebouwd ten tijde van Alfonso I van Aragón. 

Palacio de los Condes de Gómara
Eveneens een 16e eeuws gebouw maar dan in renaissantische stijl. Het gebouw werd gebouwd voor de graaf van Gómara, Francisco López de Río y Salcedo.

San Juan de Rabanera
Nog een prachtvoorbeeld van romaanse architectuur is de kerk San Juan de Rabanera. Onderscheidend zijn de apsis en de poort met maar twee ramen. 

Ermita de Nuestra Señora del Mirón
Deze kerk, gewijd aan de Nuestra Señora del Mirón, is fraai gelegen op een heuvel in een landelijke omgeving. Het gebouw werd gebouwd in 1725 in barokstijl. De wandeling ernaar toe, via een aantrekkelijke promenade, is al een reden tot een bezoek.  

Alameda de Cervantes
Alameda de Cervantes is één van de oudste publieksparken van Spanje met een historie die teruggaat tot de 12e eeuw. Het stadspark met een oppervlakte van 10.000 hectaren herbergt honderden plantensoorten en is uitgerust met uitgestrekte wandelpaden. Het park is gelegen in het centrum van Soria tegenover de Plaza de Mariano Granados en wordt in noordelijke richting begrensd door de Paseo del Espolón. 

Ermita de San Saturio
Deze kapel is gebouwd op een grot aan de oevers van de Duero wat het een van de fraaiste bezienswaardigheden van Soria maakt. Binnen bevinden zich indrukwekende frescoschilderingen die het verhaal vertellen van San Saturio, zoon van een adelijke familie uit de 5e eeuw in het Visigotische tijdperk. 

Museo Numantino
Dit museum is op 5 kilometer van de stad gelegen en kan goed gecombineerd worden met de vindplaats Numancia. In Museo Numantino komen alle etappes van de beschavingen van de Soria provincie aan bod met een focus op de Keltisch-Iberische en Romeinse steden als Uxama. 

 

 


 

Terug naar introductie Soria


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring