Colegiata de Santillana del Mar

Een van de meest representatieve romaanse kerken uit de regio die zeer goed bewaard is gebleven. Ooit een belangrijk pelgrimscentrum, bevindt zich in de kerk het graf van Juliana de Nicomedia. Deze martelares stierf in 304. In de kapitelen staan versierde Bijbelfiguren afgebeeld. Entree 3 euro. 

Plaza Mayor

Een charmant plein dat al net zo fotogeniek is als de rest van het dorp. Aan het Plaza Mayor staat een parador. 

Palacio Valdivieso

Dit oude paleis dat nu een hotel huisvest, is gelegen aan de Calle del Cantón. Let op het wapenschild op de hoek.

Museo Diocesano Regina Coeli

Dit museum is gevestigd in een Dominicaans klooster dat oorspronkelijk stamt uit 1592. Het museum toont een bijzondere collectie religieuze afbeeldingen en voorwerpen sinds de evangelisatie van de regio Cantrabië in de 6e eeuw. 

Museo de la Tortura

Uitgerust met drie verdiepingen toon dit museum marteltuig uit verschillende landen. Een aanzienlijk deel van de collectie werd gebruikt door de Inquisitie. Entree 4 euro.

Grotten van Altamira

Op maar een paar kilometer van Santillana del Mar ligt Cuevas de Altamira. Spanjes bekendste grotten, met rotstekeningen van ruim 15.000 jaar oud, hebben sinds de ontdekking in 1879 altijd al veel bekijks getrokken. Door de vele bezoekers werd in 2002 besloten om de grotten te sluiten en een replica te bouwen, een perfecte kopie. 3 euro entree.

 

Terug naar introductie Santillana del Mar


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring