Parque Céspedes
Rond dit sfeervolle centrale plein liggen tal van bezienswaardigheden. Hiertoe behoren o.m. Hotel Casa Granda, de Ayuntamiento en de huizen van Diego Velázquez en José Heredia. Ook de sfeer, het is één van de levendigste pleinen van Cuba, mag als een attractie worden beschouwd. 

Hotel Casa Granda
Dit stijlvolle hotel heeft een aantrekkelijke dakterras dat uitkijkt op het plein. Het hotel is bekend geworden vanwege het boek 'Our man in Havana' van de Engelse schrijver en spion Graham Greene.

Ayuntamiento
De Ayuntamiento (gemeentehuis) is vooral beroemd omdat Fidel Castro hier op 1 januari 1959 zijn eerste toespraak hield. Dit emblematische, neoklassieke gebouw werd ingewijd in 1954. Een interessant weetje: ooit had Hernan Cortez hier zijn burgemeesterswoning.  

Casa de Diego Velåzquez
Dit gebouw was de residentie van conquistador en gouveneur Diego Velåzquez de Cuéllar. In de grote kamers bevinden zich o.m. zijn meubels, serviesgoed en geschriften. Het gebouw stamt uit 1522 en is daarmee het oudste gebouw van Cuba. 

Casa Natal de José Heredia
De romantische Cubaanse dichter José Heredia werd hier op 31 december 1803 geboren. In dit bescheiden museum, gevestigd in een 18e eeuws gebouw, kan o.m. de slaapkamer van Heredia bekeken worden. In de patio bevindt zich een rijke vegatatie waaronder jasmijn, sinaasappelbomen en rozenstruiken. Heredia stierf in 1839 tijdens zijn ballingschap in Mexico. 

Kathedraal
In Santiago de Cuba werd de eerste kathedraal van Cuba gebouwd, hoewel de huidige versie pas in 1922 werd voltooid. De kathedraal werd eerder verwoest door piratenaanvallen en aardbevingen. 

Museo Provincial Bacardí Moreau
Dit gebouw werd in 1899 gebouwd door Emilio Bacardí, de oprichter van het beroemde rumbedrijf. Daarnaast was hij de eerste burgemeester van Santiago de Cuba. Tot de collectie in het museum behoren stukken van zijn reizen (waaronder een mummie uit Egypte), schilderijen en een stevige wapencollectie.   

Museo del Carnaval
Dit museum toont de geschiedenis van Santiago's vermaarde carnaval. 

Moncadakazerne
Dit gebouw is beroemd omdat Fidel Castro hier op 26 juli 1953 een aanval uitvoerde. De voormalige Cuartel Moncada doet nu dienst als hospitaal en museum waar zich documenten bevinden van het proces tegen Castro en zijn mannen. 

Balcón de Velâzquez
Een van de spectaculairste uitkijkpunten vanuit de stad. Vanaf het terras kijk je uit op de baai en de steile straten van de wijk Tívoli. 


 

Terug naar introductie Santiago de Cuba


Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring