Plaza del Obradoiro
Plaza del Obradoiro (in Galicisch: Praza do Obradoiro) is één van de mooiste pleinen van Spanje. Niet in de laatste plaats vanwege de in het oog springende façade van de kathedraal aan de oostzijde van het plein. Verder liggen er aan en rondom dit weidse plein tal van andere bezienswaardigheden en fijne straatjes.

Kathedraal van Santiago de Compostela
De kathedraal wordt gerekend tot één van de grootste heiligdommen van het christendom. Wie Plaza del Obradoiro komt oplopen, wordt direct gegrepen door de barokke façade en de grootsheid van de kathedraal als geheel. Tussen de twee grote torens aan de voorgevel is een beeld van de apostel Jakobus te zien. Binnen bevinden zich verscheidene bezienswaardigheden van formaat. De crypte waar de overblijfselen van Jacobus onder het overweldigende hoogaltaar zouden liggen, vormt de grootste trekpleister. Bekijk ook het enorm wierookvat van meer dan anderhalve meter hoog en 80 kilo zwaar (Botafumeiro) die gebruikt wordt voor belangrijke kerkdiensten. 

Palacio de Rajoy
Dit voormalige paleis aan de westkant van de Plaza del Obradoiro doet nu dienst als gemeentehuis. Op het dak van dit neoclassicistusche gebouw dat voltooid werd in 1766, staat een beeld van Jakobus.  

Hostal de los Reyes Católicos
Dit statige hotel werd ooit in 1499 als ziekenhuis gesticht door het beroemde katholieke koningspaar, Ferdinand en Isabella. Nu is het een van de meest gerenommeerde hotels van Europa met een onovertroffen ligging aan de kathedraal.   

Convento de San Francisco
Dit klooster aan de Rua Campiño de San Francisco stamt uit 1214. Van het originele gebouw zijn de gotische bogen bij de ingang bewaard gebleven.

San Martiño Pinario
Een van de hoogtepunten van dit grote benedictijnse kloostercomplex is het barokke altaar. Je vindt het klooster aan de Plaza de la Inmaculada.

Pelgrimmuseum
Museo de las Peregrinaciones is gevestigd in Casa Gótica. Het is een aanrader voor wie alles te weten wilt komen over de geschiedenis van de pelgrimstochten en Jakobus. Een van de hoogtepunten in dit museum is 'Santiago Peregrino'. Dit schilderij van de apostel is van de hand van Juan de Juanes, een prominente 16e eeuwse Spaanse schilder.

Museo do Pobo Galego
Zeker het bezoeken waard voor wie geïnteresseerd is in Galicië: Museo do Pobo Galego. Het antropologisch museum telt verschillende zalen met vaste collecties gewijd aan de zee, het platteland, muziek en verschillende andere thema's van Galicië. Het museum is gevestigd in het oude klooster Santo Domingo de Bonaval.

Parque Alameda
Het nieuwe en oude gedeelte van Santiago de Compostela wordt gescheiden door Parque Alameda, het grootste park van de stad. Vanuit Alameda heb je een mooi uitzicht op het westelijk deel van de stad en de kathedraal in noordoostelijke richting. In het park staan fraaie bomen en siergewassen als eiken en eucalyptussen. Andere bezienswaardigheden in park zijn de Pilar-kerk en de Santa Susana-kapel, gelegen op het hoogste punt van het park.  

Universiteit van Santiago de Compostela
De Koninklijke Universiteit van Santiago de Compostela (Real Universidad de Santiago de Compostela - USC) werd gesticht in 1495. Het terrein van de openbare universiteit omhelst meer dan 1.300.000 vierkante meter. Indrukwekkend is ook het aantal studenten van de universiteit gerelateerd aan het inwonersaantal van Santiago: 42.000 op 95.000.   

Zona Nueva 
Het nieuwe gedeelte van Santiago kent geen echte bezienswaardigheden maar is wel interessant voor wie het toerisme even wil ontlopen. Het levendige uitgaansleven is ook een goede reden om hier een kijkje te nemen. 


 

Terug naar introductie Santiago de Compostela


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring