Bezienswaardigheden Santa Catalina

Surfen in Santa Catalina

De formidabele golven van Santa Catalina zijn groot, consistent en tegelijkertijd toegankelijk. Santa Catalina ademt dan ook surfen met volop surfkampen en -voorzieningen. Je kunt bijvoorbeeld een los privelesje boeken of gaan voor een volledig surf camp. Voor beginners kent Playa Estero goede condities.

Duiken en snorkelen

Bij Isla Coiba ligt een formidabel duikgebied met een overvloed aan tonijn, schildpadden, dolfijnen en haaien. Er zijn verschillende goede duikscholen in Santa Catalina die zowel dagtips als meerdaagse duikexcursies verzorgen. 

Relaxen aan de stranden van Santa Catalina

Santa Catalina heeft verschillende stranden voor je in de aanbieding. Playa Santa Catalina is relatief druk en vanaf hier vertrekken ook de vissersboten. Zoek je meer rust dan zet je koers naar het schilderachtige Playa Estero. 

Vissen

Vissen hoort er in Santa Catalina ook bij. Van oorsprong een vissersdorpje is vissen is nog steeds een belangrijke inkomstenbron. Vissen als toerist kan door simpelweg mee te gaan met een lokale visser.

Nationaal Park Coiba

Met 2700 vierkante kilometer is Parque Nacional de Coiba een van de grootste natuurparken van Panama. Het nationale park bestaat uit het eiland Coiba en nog eens 38 eilandjes. Dat het natuurgebied zo ongerept is gebleven heeft te maken met de ge├»soleerde ligging en het gegeven dat hier tientallen jaren een gevangenis zat gevestigd die toeristische ontwikkeling lang op afstand hield. Met de boot vanaf Santa Catalina vaar je ongeveer een uur. Dan wacht je een paradijs bestaat uit o.m. witte stranden,  helder blauw water,  palmbomen een voortreffelijk koraal voor duikers en snorkelaars.Terug naar introductie Santa Catalina


Reisbestemmingen Panama

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring