Parque Libertad

Vaak aangeduid als het mooiste plein van El Salvador: Parque Libertad. Het centrale plein wordt omgeven door prominente gebouwen. Hiertoe behoren gebouwen als de kathedraal, het groene theater en het stadhuis. Ook is er veel zitgelegenheid en wifi. Vooral 's avond als de verlichting erbij komt, is het een sfeervolle plek. Permanente beveiliging en veilig. Rondom het plein zitten volop eetgelegenheden in alle soorten en maten.
 

Kathedraal Santa Ana

Aan de oostkant van de plein staat de in het oog springende Catedral de Santa Ana. De bouw van deze gotische kathedraal vond plaats van 1906 tot 1913, hoewel het onderhoud nog tientallen jaren zou doorgaan. Wat deze kerk bijzonder maakt is haar gotische stijl, niet alledaags in Latijns-Amerika. In 1995 werd de kathedraal uitgeroepen tot nationaal monument. Een leuk weetje: de klokken (in de zuidelijke toren) zijn afkomstig van Nederland. Op de plek van de kathedraal stond een kerk uit 1576 die verwoest werd door blikseminslag.
 

Teatro de Santa Ana 

Teatro de Santa Ana werd gebouwd in 1902 en 1910. Het groene in het oog springende theater verwierf in 1982 de status van nationaal monument. Het mooie theater heeft verschillende vertrekken en architectuur die het bezoeken waard zijn. Zo is er een toneelgordijn in art nouveau-stijl van de Italiaanse kunstenaar Antonio Rovescalli. Het belangrijkste theater van Santa Ana biedt plaats aan 800 personen.

Iglesia El Calvario

Op 700 m ten westen van de kathedraal tegenover Parque Menéndez vinden we Iglesia El Calvario. Een ceremoniële tempel neoklassieke stijl. Deze elegante kerk werd oorspronkelijk gebouwd tussen 1824 en 1825, maar moest een aantal keer gerestaureerd worden. In 2001 werd de kerk grotendeels verwoest door een aardbeving.  

Lago de Coatepeque

Gelegen ten zuiden van Santa Ana op een hoogte van 745 m bevindt zich het zeer spectaculaire Lago de Coatepeque. In totaal kent het kratermeer een oppervlakte van 25.3 km² en een diepte van 115 m. Een van de charmes van dit meer is dat je er kunt zwemmen. Ook aantrekkelijk zijn de scherp geprijsde accommodaties aan het meer. Er zijn verschillende uitkijkpunten, boottochten en restaurants eromheen.  

Parque Nacional los Volcanes

Dit nationale park ligt op 14 km ten zuidoosten van Santa Ana. In het park liggen drie vulkaantoppen die allemaal beklommen kunnen worden: Cerro Verde, Santa Ana en de Izalco. Ook zijn er in het park miradores die uitkijken op de vulkanen Santa Ana, Izalco en het Lago de Coatepeque. Verder liggen er voor bezoekers drie wandelpaden in het verschiet: Las Flores Misteriosas, Ventana a la Naturaleza en Antiguo Hotel de Montaña. Het is aan te bevelen om de beklimming met een gids te doen (de politie-escorte krijg je er bij).

Cerro Verde vulkaan

Deze uitgestorven vulkaan heeft een hoogte van 2030 m. De laatste eruptie vond waarschijnlijk plaats 25.000 jaar v.Chr. Typerend voor deze vulkaan is dat ze omgeven wordt door een vruchtbaar, dicht bos wat zorgt voor talrijke plantensoorten. Hiertoe behoren meer dan 50 orchidee soorten. Daarnaast zijn er vele vogelsoorten waaronder kolibries en de torrogoz, El Salvador's nationale vogel. Er zijn verschillende miradores die uitkijken op Volcán Santa Ana en Lago de Coatepeque.  
 

Santa Ana vulkaan

De Volcán de Santa Ana heeft een hoogte van 2381 m (het derde hoogste punt van El Salvador) en een diepte van 280 m. De laatste aardbeving dateert van 2005. Op de dorre top kijk je uit op o.m. Lago de Coatepeque. Om rekening mee te houden, de begeleide hikes starten al om 11:00 uur.  

Izalco vulkaan

De meest intensieve vulkaanbeklimming is de Izalco trail. Deze omhelst een stevige wandeling van 4 uur die je brengt naar de top. De Izalco stratovulkaan is 1950 m hoog. Je kunt vanaf 10:45 naar boven. Er staan gidsen en agenten en voor touroperators zijn speciale schema's beschikbaar. De uitzichten vanaf de top zijn zeer spectaculair. In het park kun je ook activiteiten ondernemen die minder inspannend zijn. Zo kun je op een van de uitkijkpunten genieten van het uitzicht op het groene kratermeer.

 
 

Terug naar introductie Santa Ana


Reisbestemmingen El Salvador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring