Plaza del Cabildo

Plaza del Cabildo is een goed vertrekpunt voor je verkenning van Sanlúcar de Barrameda. Vanaf het plein sta je zowel snel in de bovenstad als bij de zee. Veel bezienswaardigheden, winkeltjes en eet- en drinkgelegenheden aan en rondom het plein. 

Castillo de Santiago

Gebouwd in de 15e eeuw binnen de stadsmuren is Castillo de Santiago een imposant zeshoekig kasteel in de bovenstad. Het katholieke koningspaar, Fernando en Isabella, verbleven hier toen ze de stad bezochten. Nabij het kasteel bevindt zich de grootste sherrybodega van de stad en een herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de burgeroorlog. 

Bodegas

Net als in Jerez de la Frontera en El Puerto de Santa María kunnen in Sanlúcar de Barrameda verschillende sherrybodegas bezocht worden. Een daarvan is Bodega La Cigarrera waar je alles te weten kunt komen over de ziltige manzanilla. 

Bajo de Guía 

In de voormalige vissersbuurt Bajo de Guía loopt een aantrekkelijke zeepromenade met een strook uitstekende visrestaurants. Gescheiden door de Guadalquivir ligt aan de overkant een natuurgebied met duinen.

Terug naar introductie Sanlúcar de Barrameda


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring