Bezienswaardigheden Sancti Spíritus

Puente Yayabo

De Yayabobrug (1831) geldt als het symbool van Sancti Spíritus. In een stijl zoals je hem elders op het eiland niet tegenkomt: middeleeuws opgesierd met terracotta bogen. Derhalve uitgeroepen tot nationaal monument. Via de Yayabobrug in zuidelijke richting kruip je via smalle straatjes omhoog het koloniale centrum in.

Parque Serafín Sánchez

Het centrale plein en kloppend hart van Sancti Spíritus waar de belangrijkste straten op uitkomen is Parque Serafín Sánchez. Je vindt er de meeste bezienswaardigheden, voorzieningen en bedrijvigheid. Vernoemd naar een vrijheidsstrijder uit Sancti Spíritus die samen met José Martin vocht (zijn geboortehuis vind je ten noorden van het plein). Bezienswaardige gebouwen aan het plein zijn o.m. de Biblioteca en Hotel Perla de Cuba, ooit een van de meest exclusieve hotels van Cuba.

Iglesia Parroquial Mayor del Espíritu Santo

De huidige barokke en romaanse kerk uit 1680 in een opvallende blauwe kleur geldt als de tweede oudste kerk van Cuba. De oorspronkelijke houten versie stamt zelfs uit 1522 en werd toentertijd verwoest door piraten.

Museo de Arte Colonial

Dit interessante museum biedt bezoekers meubels, porselein en schilderijen. Het museum is gevestigd in een 18e eeuws huis dat toebehoorde aan de familie Iznaga. 

Casa de la Guayabera

Dit gebouw waarin ook een tuin en bar huist is vooral interessant vanwege de guayabera. Het karakteristieke linnen Latijns-Amerikaanse overhemd. Je kunt hem laten maken maar dan ben je wel een paar dagen verder.  

Presa Zaza

Op 8 km ten oosten van Sancti Spíritus bevindt zich Presa Zaza. Het grootste kunstmatig meer van Cuba is rijk aan vis. Vanaf de oevers kunnen talrijke vogels gespot worden. 


Terug naar introductie Sancti Spíritus


Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring