Kathedraal San Salvador

In het hart van het historisch centrum van San Salvador omringd door een drukke markt staat Catedral Metropolitana. Nadat de vorige versie in 1951 afbrandde, werd gedurende vier decennia hard gewerkt aan een nieuwe kathedraal. De façade in campesino-stijl van de witte kerk is van de hand van Fernando Llort, de beroemdste Salvadoraanse kunstenaar. Binnen bevindt zich het graf van aartsbisschop Óscar Romero, de allerbekendste Salvadoriaan. 

Palacio Nacional

Tegenover de kathedraal aan de Plaza Barrios staat het Nationaal Paleis waar de Salvadoraanse regering zetelt. Dit klassieke gebouw herbergt 109 kamers waarvan de meeste zijn opengesteld voor bezoekers.  

Teatro Nacional

Nabij de kathedraal in oostelijke richting vinden we het Nationaal Theater. De bouw van het theater begon in 1911 om in 1917 voltooid te worden. 

Iglesia el Rosario

Drie blokken ten oosten van de kathedraal tegenover Parque Libertad staat een heel bijzondere kerk. De robuuste buitenkant van Iglesia el Rosario trekt al meteen de aandacht. Maar het is toch vooral het interieur dat de show steelt. De twee buitenkanten van het interieur zijn opgebouwd uit trapsgewijze etages gevuld met rijen van ramen in verschillende kleuren. Dat levert een magistraal kleurenpalet op. In de kerk zijn de aanvoerders van de onafhankelijkheidsbeweging van 1811 begraven, de broers Alquilar.
 

Parque Cuscatlan / Monumento a la Memoria y la Verdad

In het uitgestrekte Parque Cuscatlan staat een 85 meter lange, zwarte, granieten herdenkingsmuur: Monumento a la Memoria y la Verdad. Daarop staan de namen van de 25.000 slachtoffers van de burgeroorlog. Het park dat een populaire recreatieplek is, bevindt zich op 1,8 kilometer ten westen van de kathedraal. 
 

Plaza Salvador del Mundo

Op dit plein (voorheen Plaza las Américas) staat het belangrijkste monument van de stad: Monumento al Divino Salvador del Mundo. Het 'Beeld van de Verlosser van de Wereld' bestaat uit een Christusfiguur op een aardbol. Plaza Salvador del Mundo is 2,8 km ten westen van Parque Cuscatlan gelegen. 
 

Nationaal Museum voor Antropologie

Museo Nacional de Antropología Dr. David J. Guzmán (MUNA) toont de Salvadoraanse geschiedenis. Het museum herbergt vijf permanente zalen die de volgende thema's kennen: Introductie, Migratie, Landbouw, Ambachtelijke productie en Religie. Het museum is geopend van maandag tot zondag van 10:00 tot 18:00 uur. Op 2,4 kilometer ten zuidwesten van Plaza Salvador del Mundo aan de Avenida La Revolución.
 

Centro Monsenor Romero

Dit museum is gevestigd op de campus van de Universidad Centroamericana. Op deze plek werden gedurende de burgeroorlog in 1989 zes jezuïeten, de huishouder en haar dochter vermoord. Rondleidingen worden verzorgd door studenten.

Los Planes de Renderos

Op 9,5 kilometer ten zuidoosten van Salvador vinden we Los Planes de Renderos. Een gebied dat verschillende toeristische attracties herbergt, zoals Puerta del Diablo en Parque Balboa. Een recreatief park waar elk weekend zo'n 5.000 bezoekers op afkomen. Los Planes de Renderos geniet ook culinair een reputatie. Stop onderweg dan ook voor een typisch Salvadoraanse maïssnack bij een pupuseria.
 

Puerta del Diablo

De Poort van de Duivel bestaat uit drie rotsformaties die een prachtig uitzicht bieden op het Meer van Ilopango, San Salvador en zelfs de Pacifische Oceaan. 
  

Terug naar introductie San Salvador


Reisbestemmingen El Salvador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring