Parroquia de San Miguel Arcángel

Het meest in het oog springende gebouw van San Miguel de Allende is Parroquia de San Miguel Arcángel. De opvallende toppen van deze roze kerk zijn van de hand van Zeferino Gutierrez. Hij maakte ze in 1880. De rest van de kerk stamt uit de 17e eeuw. 

Museo La Esquina

Dit kindermuseum presenteert Mexicaans speelgoed uit alle hoeken van het land. Het zeer goed aangeschreven Museo La Esquina biedt een grote collectie speelgoed die je terugbrengt in de tijd.

Museo Histórico de San Miguel de Allende

Een ander goed aangeschreven museum die je alles vertelt de geschiedenis van de stad en omgeving. 

Escuela de Bellas Artes

Dit schitterende klooster werd in 1938 omgeturnd tot kunstcentrum. Mis binnen niet de muurschilderingen van Pedro Martínez en David Alfaro Siquieros. 

Instituto Allende

In 1951 werd Instituto Allende geopend als kunst- en taalschool. Het huis behoorde ooit toe aan de rijke Condes-familie. De school voor beeldende kunst is gevestigd in het gebouw. Een fijne plek ook voor een hapje en drankje en een fijn uitzicht. 

La Gruta Spa

Van de verschillende commerciële warmwaterbonnen in de omgeving van San Miguel de Allende krijgt La Gruta de beste aanbevelingen. Deze spa, uitgestrekt en mooi, is vrij rustig en eenvoudig van opzet. Op 10 kilometer van San Miguel de Allende. 

Terug naar introductie San Miguel de Allende


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring