Christusbeeld
Cristo de la Misericordia bevindt zich 134 meter boven zeeniveau. Het standbeeld inclusief voetstuk meet 24 meter en zou daarmee het grootste standbeeld van Centraal-Amerika zijn. Ook een reden om de heuvel te beklimmen is het fraaie uitzicht op de baai van San Suan del Sur. 

Sunset cruises
San Juan del Sur is bekend om zijn zonsondergangen die soms wel uren kunnen duren. Om hier optimaal van te genieten zou je je kunnen aansluiten bij een 'sunset cruise', al dan niet gecombineerd met vissen of duiken. 

Outdooractiviteiten
Je kunt allerlei outdooractiviteiten in San Juan del Sur ondernemen variërend van surfen, zeilen, duiken tot canopy tours. 

Playa Remanso
Het eerste strand dat je in zuidelijke richting tegenkomt is Playa Remanso. Dit strand geldt als een goede plek voor beginnende surfers. 

Playa Yanqee 
Op 18 kilometer ten zuiden van San Juan del Sur vinden we Playa Yankee, een strand geschikt voor gevorderde surfers. 

Playa el Coco
Dit mooie strand is omgeven door tropisch regenwoud waar brulapen hun habitat hebben. Dit strand op 18 kilometer ten zuiden van San Juan del Sur is ook populair vanwege de ligging bij het La Flor reservaat.  

Refugio de Vida Silvestre La Flor

La Flor herbergt regenwoud, mangroven, een rivermonding en een strandstrook van 800 meter. Maar La Flor trekt vooral bezoekers vanwege de zeeschildpadden die hier hun eieren komen leggen. De entree bedraagt circa 10 dollar. Tijdens het schildpaddenseizoen (van juli t/m februari) kun je er ook camperen (25 dollar voor een groep), dichterbij ga je niet komen. 

Playa Marsella
In noordelijke richting van San Juan del Sur is Playa Marsella het eerste strand waar je tegen aanloopt. Hoewel er mooiere stranden zijn, komen veel bezoekers af op de zonsondergangen en de ceviche.

Playa Maderas
Playa Marsella wordt opgevolgd door 
Playa Maderas. Dit aantrekkelijke surfstrand staat bekend om zijn constante en toegankelijke stranden geschikt voor alle surfniveaus. Verder kun je er doorgaans goed zwemmen en kent Playa Maderas een redelijk aanbod accommodaties. 

Morgan's Rock
Verder noordelijk, voorbij de Bahia Majagual, ligt het afgeschermde Morgan's Rock. Dit private natuurreservaat omvat een 800 ha groot regenwoud en het verbluffende Playa Ocotal. Het is een van de mooiste (en ook duurste) plekken om te overnachten. Maar je krijgt waar voor je geld, want vanuit de cabines in het regenwoud wacht je een fantastisch uitzicht op de oceaan. Ten noorden van Morgan's Rock liggen nog andere prachtstranden in het verschiet. 

Popoyo
D
eze beroemde surfbestemming op 76 kilometer ten noorden van San Juan del Sur trekt surfers uit heel de wereld. Waarom? Omdat er altijd goede golven zijn, ook als het water elders rustig is. Popoyo Outer Reef kent de ruigste golven die alleen voor cracks zijn aan te raden. Je vindt in Popoyo de nodige (surf)accommodaties. 

Refugio de Vida Silvestre Río Escalante-Chacocente
Een van de vier beschermde broedplaatsen van zeeschilpadden voor de gehele Pacifische zijde, net als de eerdergenoemde 'La Flor'. Naast een mooie strandstrook herbergt het reservaat een tropisch bos. Verder is het een goede plek om leguanen en vogels te spotten. Campeerders vinden er bovendien een van de mooiste campeerplekken aan de Nicaraguaanse Pacifische zijde. Het is wel zaak om alles zelf mee te nemen want toeristische voorzieningen zijn hier nauwelijks voorhanden. Chacocente bevindt zich op 116 kilometer ten noorden van San Juan.


Terug naar introductie San Juan del Sur


Reisbestemmingen Nicaragua

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring