Plaza 31 de Marzo en de kathedraal

Plaza 31 de Marzo is het kloppend hart van San Cristóbal de las Casas en een logisch vertrekpunt voor je verkenning van San Cristóbal de las Casas. Aan en rondom dit lommerrijke hoofdplein liggen trekpleisters als de kathedraal en Hotel Santa Clara.

Aan de noordzijde van het plein staat de kathedraal. Hoewel de bouw reeds in 1528 begon, zou de kathedraal pas in 1815 voltooid worden als gevolg van aardbevingen. Neem ook een kijkje binnen voor de gouddecoraties.

Free walking tours

In San Cristóbal de las Casas vinden free walking tours plaats die bijzonder goed staan aangeschreven. Een gepassioneerde gids neemt je op verkenning door de stad. De tours vertrekken vanaf Plaza de la Paz in de ochtend en namiddag. 

Bezoek de lokale markten van San Cristóbal

San Cristóbal de las Casas telt verschillende lokale markten en die horen zeker bij een bezoek aan deze stad. Voor supervers fruit, lokale snacks, souvenirs, juwelen tot prachtige wollen creaties. 

Bezoek Iglesia San Juan Chamula

Op ongeveer 9 km ten noordwesten van het centrum van San Cristóbal ligt deze bijzondere kerk, voor veel reizigers een hoogtepunten. Je kunt hier namelijk de unieke mix van Maya en katholieke tradities ervaren. Van het offerren van kippen tot het drinken van soda met bijbehorende boer, het komt allemaal voorbij. Om de rituelen goed te begrijpen is het een goed idee om een lokale gids je te laten begeleiden. 

Casa de la Sirena

Het 'Zeemeerminhuis' dankt haar naam aan het zeemeermin beeld dat op de hoek van de straat staat. Casa de la Sirena werd in 1529 gebouwd voor Diego de Mazariegos, de veroveraar van Chiapas. De decoratie is fraai en let vooral op de verschillende ornamenten op de voorgevel waar leeuwen en zeemeerminnen staan afgebeeld. Tegenwoordig is in het historisch pand een hotel gevestigd, genaamd Hotel Santa Clara. 

Templo de Santo Domingo

Vaak genoemd als de mooiste kerk van San Cristóbal: Templo de Santo Domingo. De voorgevel van deze 16e eeuwse kerk (barrok met fraai pleisterwerk) werd aangebracht in de 17e eeuw. Ook het vergulde interieur, waaronder een gouden preekstoel, is een hoogtepunt. Klim naar boven voor een uitzicht over de stad.

Na Bolom

In dit pand woonden vroeger archeoloog Frans Blom (een Deense archeoloog) en zijn vrouw Gertrude, een beroemd fotografe. Zij hebben de Lancandon (één van de indianenstammen in Chiapas) bestudeerd en gefotografeerd en in het fotomuseum worden bijzondere portretten van de indianenstam getoond. Dit gebouw herbergt tevens een bibliotheek en restaurant. En wie tijdig reserveert, kan er ook overnachten. 

Museo de las Culturas Populares de Chiapas

Ben je nieuwsgierig naar het dagelijks leven van de bewoners uit Chiapas? Bezoek dan 'Museum van de Populaire Culturen van Chiapas' dat de rituelen, ceremonies, het dagelijks leven, de kleren, symbolen, technologieën en de populaire kunst van de inheemse culturen toont. Dagelijks geopend van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur; zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur en zondag van 09:00 tot 20:00 uur.

Mirador Cerro Don Lauro

Voor een totaaloverzicht van San Cristóbal zet je koers naar de Cerro Don Laura. Vanaf deze heuvel kijk je uit heel de stad en zie je hoe uitgestrekt ze nog is. Vanuit het centrum brengt een taxi je in 15 minuten naar het eind van de weg Prolongación Insurgentes. Het laatste stuk, een fraaie wandeling, kun je wandelend afleggen de pijltjes volgend. Reken op 3-4 uur tijd voor de gehele expeditie. 

Inheemse bergdorpjes Chamula en Zinacantan 

Wie nog meer te weten wil komen over de traditionele Maya wereld moet beslist de nabijgelegen bergdorpjes Chamula en Zinacantan bezoeken. In San Juan de Chamula kun je een bezoek brengen aan een niet alledaagse kerk. De kerk is gevuld met honderden flesjes frisdrank en schrik niet als je een stevige boer hoort, onderdeel van de lokale rituelen om boze geesten weg te houden. 
 

Natuuruitstapjes in omgeving San Cristóbal de las Casas

Cañon del Sumidero (of Sumidero Canyon) is een schitterende kloof van 1000 meter hoog. Je kunt er wandelen en vanaf boven genieten van topuitzichten. Maar de topattractie is er met een bootje doorheen te varen en dieren te spotten als apen. Vanuit San Cristóbal worden verschillende excursies georganiseerd. 

Halverwege de weg naar Palenque is Agua Azul gelegen. Het gebied wordt gekenmerkt door watervallen met prachtig helderblauw water waar je ook goed kunt hiken, mountainbiken, abseilen, parasailen en paardrijden.

Reserva Ecológica Huitepec is een natuurgebied vlakbij San Cristóbal de las Casas waar je goed kunt hiken en even helemaal tot rust kunt komen. 

Terug naar introductie San Cristóbal de las Casas


Reisbestemmingen Mexico

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring